Felpörgeti a klímaváltozás elleni harcot a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2019. október 2. 12:54

Látványosan megerősítette elköteleződését a szén-dioxid-semleges működés iránt a Schneider Electric, három új intézkedéssel pörgeti fel a klímavédelmet. A cég öt évvel előbbre hozta saját karbonsemleges működésének megvalósítását, illetve az ellátási láncához tartozó társaságoknál is ösztönzi a károsanyag-kibocsátás nullára csökkentését, valamint erre szólítja fel a világ többi vállalkozását is.

A Schneider Electric a New York-i ENSZ Klímacsúcs alkalmából jelentett be számottevő intézkedéseket a klímavédelem érdekében. A társaság bővebb ökoszisztémájában öt évvel korábbra, 2025-re hozta előre a szén-dioxid-semleges működés elérését. A második intézkedés részeként a cég 2030-ra nullára csökkenti a gyártás során a károsanyag-kibocsátást, míg a harmadik célkitűzés keretében 2050-re a teljes ellátási láncon belül megvalósítja a zéró károsanyag-kibocsátást. Ezek a célok várhatóan hozzájárulnak az Éghajlatváltozással Foglalkozó Kormányközi Testület (IPCC) azon célkitűzéséhez, hogy a globális hőmérséklet-növekedést 1,5 °C-on tartsák. A Schneider Electric más vállalatokat is felszólít a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, illetve arra, hogy termékeiken és szolgáltatásaikon keresztül támogassák ügyfeleiket és partnereiket annak érdekében, hogy azok javítsák működési hatékonyságukat.

 

„Az éghajlatváltozás jelenti a legnagyobb veszélyt társadalmunk egészségére és jólétére. Együtt kell működnünk, hogy csökkentsük a szén-dioxid-kibocsátást és megállítsuk a globális felmelegedést” - hangsúlyozta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója. „A Schneider Electricnél a karbonsemlegesség iránti elkötelezettségünk beépül üzleti döntéseinkbe és a vállalat irányításába, de még többet és gyorsabban kell tennünk. Nem elégszünk meg azzal, hogy megerősítjük saját elkötelezettségünket a szén-dioxid-semleges működés mellett és felgyorsítjuk a karbonsemlegesség megvalósítását célzó tervünket, hanem felszólítunk mindenkit, hogy tegyenek az eddiginél is merészebb lépéseket, és hozzanak létre fenntarthatóbb üzleti modelleket, amelyek elősegítik a szén-dioxid-kibocsátás utáni világ megteremtését.”

 

 

A karbonsemlegesség felé vezető úton a Schneider Electric több kezdeményezést is elindított annak érdekében, hogy a változás ne érintse negatívan az egyes közösségeket. A társaság Access to Energy programja 2030 több mint 80 millió embernek biztosít majd energiát, és 2025-ig egymillió, hátrányos helyzetű ember oktatását támogatja. 

 

A társaság várakozásai szerint azáltal, hogy befektetéssel segíti az energetikai startupokat, amelyek tevékenysége hozzájárul a tiszta és megfizethető energiához való hozzáféréshez, két távolabbi célt is szolgál. Egyrészt a nehezen megközelíthető, elzárt területeken – jellemzően Afrikában, Indiában és Délkelet-Ázsiában – számottevő mértékben nőhet a villamos hálózathoz csatlakozó háztartások és kis- és középvállalkozások száma, valamint jelentősen csökkenhet Európában az energiaszegénységgel küzdő háztartások száma.

 

„Az energiához való hozzáférés alapvető emberi jog, de az is kulcsfontosságú, hogy tisztában legyünk az energiafogyasztás környezetre gyakorolt hatásaival” - jelezte Tricoire. "Meg kell találnunk azt a módszert, amivel az energiaszegénységgel küzdő lakosság számára úgy teremtjük meg az energiához való hozzáférés lehetőségét, hogy az egyben a fenntartható fejlődésüket is szolgálja."

 

Együttműködés a karbonsemlegesség érdekében

Az elmúlt 15 évben a Schneider Electric elkötelezte magát amellett, hogy innovatív megoldások és stratégiai intézkedések révén megvalósítsa a szén-dioxid-mentes működést saját maga és ügyfelei számára. Ezeknek a kezdeményezéseknek a sikere teszi lehetővé a társaság számára, hogy előrehozza 2025-re karbonsemlegességi célját, és azon dolgozhasson, hogy 2050-ig a teljes ellátási láncban megvalósuljon a károsanyag-kibocsátás mentes működés. 

 

„A karbonsemlegesség iránti elkötelezettség a teljes ellátási láncunkban egy komoly kihívást jelentő vállalkozás, ami megköveteli a cégektől, hogy új működési modelleket fejlesszenek ki, és fokozzák az együttműködést a beszállítókkal, a partnereikkel és az ügyfeleikkel” - mondta el Gilles Vermot Desroches, a Schneider Electric fenntarthatóságért felelős vezérigazgatója. "Az éghajlatváltozást csak innováció és együttműködés útján lehet legyőzni, és a Schneider Electric továbbra is olyan termékekkel és szolgáltatásokkal vezeti majd ezt a küzdelmet, amelyek elősegítik az érdemi előrelépést az ENSZ fenntartható fejlődési céljai felé."

 

A Schneider Electric azzal is jelzi elkötelezettségét a klímaváltozás elleni közös fellépés iránt, hogy olyan termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat fejleszt és kínál, amelyeket a fenntartható működés felé vezető út különböző fázisainál tartó vállalatok egyaránt tudnak alkalmazni. A vállalat belső Smart Factory programja például a Schneider EcoStruxure megoldásait alkalmazza a globális ellátási láncban. A program jól érzékelteti, hogy az EcoStruxure az egyik legjobb megoldás a működési és az energiahatékonyság növelésére, míg a Schneider Energia és Fenntarthatósági Szolgáltatások (ESS) a CO2-kibocsátás számszerűsítésében segítenek az ügyfeleknek, akik így nyomonkövethetik, hol tartanak céljaik megvalósításában. A társaság a közelmúltban indította el Schneider Electric Exchange kezdeményezését, ami az energetikai ökoszisztéma megújítását célzó innovatív ötletek közösségi platformja. 

 

“Természetesen magyarországi létesítményeinkben is aktívan teszünk a klímaváltozás ellen, így például zalaegerszegi gyárainkban és a szigetszentmiklósi logisztikai központunkban is megvalósítottunk olyan fejlesztéseket, amelyek segítik a karbonsemlegesség elérése kapcsán megfogalmazott céljaink teljesülését. Nagyon fontos számunkra az is, hogy budapesti központunkban egy közel 100 fős ESS csapat dolgozik azon, hogy elsősorban nyugat-európai ügyfeleinknek hatékony segítséget nyújtsanak a károsanyag-kibocsátásuk csökkentéséhez” - hangsúlyozta Veres Zsolt, a Schneider Electric magyarországi cégvezetője.

 

A Schneider Electric emellett megerősíti hozzájárulását az SDG17-hez, azáltal, hogy csatlakozik a Business Ambition for 1.5°C kezdeményezéséhez és a Global Compact LEAD csoporthoz.

 

A Schneider Electric fenntarthatósággal kapcsolatos lépéseiről és a cég termékeiről bővebben a http://sdreport.se.com oldalon olvashat.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05