Az OnRobot puha gripperével egyszerűbbé válhat az élelmiszeripari alkalmazások automatizálása

forrás: Prím Online, 2020. április 10. 12:07

Az új, élelmiszeripari szabványoknak megfelelő OnRobot puha gripper szabálytalan formák és érzékeny élelmiszerek széles választékát képes mozgatni az élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyszeripari gyártás, valamint további gyártási és csomagoló folyamatok során.

Egy csapásra egyszerűbbé vált az élelmiszeripar és egyéb, például a kozmetika- vagy gyógyszeripar során jellemző „tiszta” alkalmazások automatizálása, melyek a tojástól kezdve a gyümölcsökön át, az üvegekig és szabálytalan méretű tartályokig különféle tárgyakat kell, hogy kezeljenek. A rugalmas OnRobot puha gripper három cserélhető szilikonból készült ún. szoknyát használ csillag alakú és négyujjas konfigurációban, melyekkel szinte bármilyen 2,2 kg alatti, kisméretű tárgyat képes felemelni óvatos és pontos érintéssel. Az elektromos puha gripper megfelel az élelmiszeripari szabványoknak (FDA 21 CFR a nem zsíros élelmiszerekhez és az EC 1935/2004), és a hagyományos vákuumos gripperekkel ellentétben egy beépített elektromos motorral rendelkezik.

 

 

„Új puha gripperünk lehetővé teszi a meglévő megoldások számára, hogy nehezen megfogható, törékeny, vagy változatos alakú tárgyakat mozgassanak.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „Az egyedileg kialakított megoldásoktól eltérően az egyrendszeres megoldásnak köszönhetően a puha gripper zökkenőmentes integrációt kínál a legtöbb együttműködő és könnyűipari robottal.”

 

 

Az OnRobot díjnyertes egyrendszeres megoldása egy olyan platform, ami egy egységesített mechanikus és elektronikus interfészt biztosít a vezető robotkarok és az összes OnRobot End-of-Arm tooling (EoAT) között. Az egyrendszeres megoldás most tovább bővült és már az ABB Robotics és a Hanwha Precision Machinery robotjaival való integrációra is kiterjed. Így ezen robotok felhasználói az egységesített mechanikus és elektronikus interfész segítségével az OnRobot termékek összes előnyét élvezhetik, az egyszerűbb telepítés és a gyorsabb megtérülés érdekében.

 

 

Amellett, hogy a puha gripper ideális megoldást nyújt az élelmiszergyártás alkalmazásai számára, a gyártó- és csomagoló folyamatok során is rugalmas és óvatos fogást biztosít.

 

 

A puha gripper jellemzői:

  • A maximális 2,2 kg-os teherbírás a kezelendő tárgyak alakjától, puhaságától és súrlódásától függ
  • A fogás mérete 10 mm-től 118 mm-ig terjed, az alkalmazott korongtól függően
  • FDA által hitelesítve
  • Rugalmas, cserélhető szilikonos korongok
  • Ideális kezelés a törékeny tárgyakhoz és szabálytalan formákhoz
  • Nincs szükség levegőellátásra
  • Gyors, rugalmas telepítés, és zökkenőmentes integráció az összes vezető robotmárkával

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05