CES fotelből,

avagy a világ legnagyobb infokommunikációs szórakoztató elektronikai vására a ZOOM-ra költözött

Laszlo Horvath, 2021. január 12. 18:45

Néhány hónappal ezelőtt sikerült a CES alapítójával, Gary Shapiro-val beszélgetnem - stílusosan chat-formában - a virtuális CES-ről.  Megnyugtatott hogy mindent megtesznek a virtuális konferenciázás élménnyé tétele érdekében.

A magam részéről nagy veszteségnek tekintem, hogy a hotelektronikai zsibvásár fotelektonikaivá szelídült. Sok éven keresztül volt szerencsém tudósítani erről a technológiai zsibvásárról, s ez "zoom"-on keresztül bizonyosan nem lesz könnyű, valószínűleg inkább csak kostoló stílusú marad majd a beszámolósor, elmarad a számomra oly kedves networkölés, az óriás termeket bejáró szabad sétálgatás, az egy-egy érdekességnek történő megállás. Az e-mail meghívók a különféle eseményekre megérkeztek, ezek mentén próbálok majd jelentést adni arról, hogy miképp is vészelte át a Covid 19 tarolását a technológiai szakma, milyen trendek rajzolódtak ki, milyen ágazatok erősödtek meg, milyen autó-újdonságok születtek az elmúlt egy év alatt. Benézek majd az előadásokba, és reményeim szerint sikerül majd szóra bírnom olyan szakembereket, akik érdekes termékeket hoztak be a világ látóterébe.
 

Most így elsőre kezdjük mindjárt a megnyitó előadással: Steve Konig, a CTA elnöke az elmúlt év nyerteseiről beszélt, bizonyos iparágakat a járvány nemhogy visszavetett volna, hanem épp katalizátornak bizonyult. Az egészséget egyénileg is, otthon is monitorozó szenzorokat gyártó ipar nagyot futott 2020-ban, a heath monitoring 73 százalékkal nőtt, és ez a növekedés valószínűleg folytatni fog az idén, sőt a következő években is, a Consumer Technology Association kutatói 24 százalékos növekedést várnak 2021-re. 17%-os növekedést könyvelhet el a fogyasztói elektronikai ipar is, ami nem csoda, hiszen a szórakozás az elmúlt évben "otthon maradt", és ez jelentősen növelte a szórakoztató elektronikai termékek iránti keresletet. 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09