Új lendületet kap az IT toborzás

forrás: Prím Online, 2021. június 12. 10:14

Új szakmai befektetővel folytatja a toborzási iparág megreformálását és növekedési terveinek megvalósítását a Talentuno, miután gyorsan reagált a munkaerő-toborzásban tapasztalható ideiglenes visszaesésre a COVID-19 pandémia alatt. Az újgenerációs HR tech startup befektetője az európai informatikai piac meghatározó technológiai és szolgáltató vállalata, a Qualysoft.

Tavaly váratlan nehézségekkel nézett szembe a toborzási iparág is: jelentős mértékben csökkent a piaci volumen, ami az összes szereplő helyzetét megnehezítette. Nem volt kivétel a tehetségek felkutatására a közösség erejét használó Talentuno sem, a cég azonban gyorsan és eredményesen reagált a piaci visszaesésre költségcsökkentéssel és működésének racionalizálásával. „Az elmúlt nyolc-tíz hónapban voltak nagyon nehéz pillanatok, de az itt dolgozó, elkötelezett és kitartó kollégáknak köszönhetően átlendültünk a mélypontokon” – mondta Kelliár Zsolt társalapító-vezérigazgató. 

 

A szakember szerint a Talentuno ismét lendületben van, és mivel a munkaerő-közvetítési piac is újra erőre kapott, a Qualysoft optimális pillanatban, egy felfelé ívelő szakasz elején száll be szakmai befektetőként. Kelliár Zsolt jelzésértékűnek nevezte, hogy a megváltozott gazdasági helyzetben egy új befektető is bizalmat szavazott a cégnek. „A Talentuno-ban továbbra is tulajdonos marad a Hiventures Zrt. két alapja, valamint a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Bonitás Kockázati Tőkealap II., miután a Qualysoft szakmai befektetőként csatlakozott” – mondta el a részleteket Balázsik Péter, a HR tech startup társalapító-elnöke, aki hozzátette: „mindez azt bizonyítja, hogy jó úton vagyunk, ami tovább erősíti a közösségi toborzásba vetett hitünket.”

 

Mindkét fél nagy jelentőséget tulajdonít a két cég közötti szinergiáknak és az ebből fakadó előnyöknek. A magyar és lengyel piacon egyaránt aktív startup alapítói kiemelten fontosnak tartják az együttműködést a nemzetközi piacra lépés, a nagyvállalati ügyfelek számára nyújtott sztenderd toborzási szolgáltatás, valamint a komplexebb IT outsourcing szolgáltatások kapcsán is. A két vállalat nagy potenciált lát a későbbi, közös technológiai fejlesztésekben is.

 

„A Talentuno innovatív platformjával még hatékonyabban és gyorsabban reagálhatunk a globális informatikai szakemberhiányból fakadó ügyféligényekre” – hangsúlyozta Simon Tamás, a Qualysoft Csoport vezérigazgatója. 

 

A szakember szerint az újgenerációs HR tech startup a Qualysoft portfóliójába is remekül illeszkedik: „A Qualysoftnál célunk, hogy a magasan képzett szakértők időben rendelkezésre álljanak ügyfeleink projektjeihez. A jelenleg is több mint 100 nyitott pozícióval, és komplex toborzási technikánkkal szeretnénk a folyamatosan változó ügyféligényekhez egy dinamikusan skálázható, 360°-os portfóliót biztosítani, és ehhez tökéletesen illeszkedik a Talentuno megoldása. Nemzetközi jelenlétünknek és az egyes leányvállalataink közötti együttműködésnek köszönhetően a befektetés további perspektívákat nyit az európai informatikai piacon.”

Kulcsszavak: Qualysoft Talentuno

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09