A Check Point Software SASE megoldása biztonságosabbá teszi a távoli és hibrid munkavégzést

forrás: Prím Online, 2022. február 18. 11:17

A Harmony Connect SASE mostantól VPN szolgáltatással, új globális PoP-okkal és az üzleti szférában egyre gyakrabban felmerülő, a gördülékeny hálózati csatlakozás és a fenyegetésekkel szembeni védelem konvergenciájával kapcsolatos elvárásoknak való megfelelést lehetővé tevő biztonsági fejlesztésekkel egészül ki. 

 

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat, bejelentette Harmony Connect Secure Access Service Edge (SASE) termékét, mely:

  •   zero-trust csatlakozást kínál a vállalati alkalmazásokhoz, felhő alapú VPN szolgáltatással,
  •   továbbfejlesztett kapcsolódási sebességet biztosít új, a világ különböző pontjain létrehozott kapcsolódási pontokkal (PoPs),
  •   a távoli eszközök helyadatainak ellenőrzésén alapuló jóváhagyásnak köszönhetően nagyobb biztonságot nyújt.

 

Számos szervezet jelenleg távoli munkavégzéssel működik, sőt néhány hosszú távon is átáll hibrid vagy távoli munkavégzési formákra: számukra ezen újítások és képességek minden korábbinál könnyebbé teszik a távoli és hibrid munkaerő, valamint a kirendeltségek védelmét az ötödik generációs cyber-támadásokkal szemben, bármilyen forrásból, eszközről, bárhonnan is érkezzenek azok.

 

A SASE modell kezeli a hálózat és a biztonság konvergenciáját a felhőben megvalósító, hagyományos hálózati architektúrák korlátait. A SASE keretrendszer implementációja számos előnnyel jár azon szervezetek számára, melyeknek meg kell oldaniuk a távoli munkavégzésben dolgozó alkalmazottak és a fiókvállalatok növekvő számának támogatását, miközben priorizálni kell a biztonsági aspektusokat és a fenyegetésekkel szembeni védekezés szempontjait. A Gartner véleménye szerint „2025-re a nagyvállalatok legalább 60%-ának határozott stratégiája és forgatókönyve lesz a SASE felhasználóra, fiókirodára és hozzáférési pontra kiterjedő bevezetésére, miközben ez az arány 2020-ban még csak 10% volt.”* A Harmony Connect SASE az egyetlen olyan, megelőzésre fókuszáló SASE megoldás, mely 100%-ban képes visszaverni a kártékony programok támadásait. Ennek köszönhetően a nagyvállalatok olyan új biztonsági paradigmákat tudnak bevezetni, melyek a magasabb szintű skálázhatóság, az egységes menedzsment, a jobb felhasználói élmény és sebesség érdekében képesek kihasználni a felhőkben rejlő lehetőségeket, miközben megelőzik és blokkolják a legtrükkösebb cyber-támadásokat még azelőtt, hogy azok megzavarnák az üzletmenetet. 

 

„A nagyvállalatok egyre megosztottabbak, egyre növelik a területet, ahol működnek és ezzel nő a kidolgozott hálózatbiztonsági támadások kockázata. Ez az egyre nagyobb komplexitás központosított és konzisztens biztonsági intézkedés-menedzsmentet követel meg a hálózat egészében. A SASE egy olyan hivatkozási architektúra, mely kezeli az elosztott nagyvállalati rendszerekkel kapcsolatos biztonsági kihívásokat,” - mondta John Grady, az ESG hálózat-biztonsági elemzője. „A Check Point Harmony Connect SASE megoldás az ’első a biztonság’ megközelítésen alapul: egységes felhő-biztonsági szolgáltatásokkal, többek között következő generációs tűzfallal, magas szintű fenyegetésekkel szembeni védelemmel, biztonságos web gateway-el, zero-trust hálózati hozzáféréssel, adatvesztéssel szembeni védelemmel és behatolás-védelemmel (VPN) rendelkezik. Ugyanakkor a Check Point Software együtt működik a vezető hálózati vállalatokkal annak érdekében, hogy megadják a nagyvállalatoknak a legjobb biztonság és a legjobb hálózati teljesítmény kombinációjához szükséges rugalmasságot.”

 

 

A Harmony Connect SASE továbbfejlesztett megoldásának jellemzői:

  •   Új VPN-szolgáltatás – ügyfél-alapú, hálózati-szintű hozzáférés – a VPN mint szolgáltatás a layer 3 hálózati kapcsolat erejével bír, melyet zero-trust hozzáférési előírások biztosítanak. A szolgáltatás felhő-alapú DLP-t és iparágvezető IPS-t fog tartalmazni, ezzel védve az app-okat a legújabb sérülékenységekkel szemben (mint például a Log4J). 
  •   Felhő-alapú kapcsolódási pontok (PoP-ok) új területeken – A különböző régiókban kínált több elérhetőségi zóna (PoP-ok) révén a Check Point új kapcsolódási pontokkal bővíti globális felhő szolgáltatásainak a körét Svájcban, Norvégiában, Hollandiában, az USA középső és déli területein, az Egyesült Arab Emírségekben és Kínában.
  •   Az eszközök helyadatain alapuló jóváhagyás – Nagyban javítja az alkalmazottak távoli hozzáféréssel működő eszközeinek biztonsági állapotát. 

 

„A WR Grace egy globálisan működő vegyipari vállalat, mely 5000 alkalmazottat foglalkoztat 40 országban. A Harmony Connect tűzfalának szolgáltatásként való rendelkezésre állásával, valamint a Harmony Office és E-mail biztosításával védelmet tudunk nyújtani felhasználóink, irodáink és alkalmazásaink számára, függetlenül azok elhelyezkedésétől,” - mondta David Antlitz, a WR Grace biztonsági és tűzfal technológiákért felelős globális menedzsere. „A Harmony Connect SASE egységes menedzsmentje lehetővé teszi számunkra a távoli hozzáférésből fakadó nehézségek kezelését, illetve azt, hogy egységes biztonsági előírásokat tudjunk foganatosítani a vállalat egészében, ugyanakkor egyszerűsíteni tudjuk az adminisztrációt, miközben a legmagasabb szintű biztonságot nyújtjuk.” 

 

„A Check Point megelőzésen alapuló megközelítésének SASE-ra való kiterjesztésével a szervezeteknek többé nem kell választaniuk a biztonság és a teljesítmény között amikor megosztott környezeteikről van szó,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point Software termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „A Harmony Connect egységesen kezeli a különböző, felhő-alapú hálózat-biztonsági szolgáltatásokat, ezzel egyszerűbbé téve a távoli és hibrid munkavégzés, illetve a világ különböző részein működő irodák biztonságának menedzsmentjét. A szolgáltatást világszerte már 400 ügyfelünk bevezette, az újítások révén a szervezetek élvezhetik a jobb kapcsolódási opciókból, a távoli eszközök továbbfejlesztett biztonságából és a még jobb felhasználói élményből fakadó előnyöket.”

 

A Harmony Connect-et úgy tervezték, hogy a legfejlettebb cyber-támadásokkal is meg tudjon küzdeni, olyan alapvető hálózat-biztonsági szolgáltatásokat kínál, mint a Secure Web Gateway, a Zero Trust Network Access, fiókvállalati Firewall-as-a-service, Intrusion Prevention (IPS) és Data Loss Prevention (DLP), ugyanakkor percek alatt telepíthető, így a zero-trust szabályzatok a felhasználói élmény megzavarása nélkül bevezethetők.

 

Az új fejlesztések kiegészítik a már korábban is rendelkezésre álló zero-trust technológiát, ezzel úgy pozícionálva a Check Point SASE megoldást, hogy az egyszerű, biztonságos hozzáférést nyújtson a távoli felhasználók és a fiókirodák számára, mindezt a legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelemmel. 

 

____________________
*  Gartner 2021 Strategic Roadmap for SASE Convergence, 2021. március 25., szerzők: Neil MacDonald, Nat Smith, Lawrence Orans, Joe Skorupa.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36