Az Alstom digitális jelző- és biztosítóberendezéseket szállít Görögországba

forrás: Prím Online, 2022. március 31. 09:57

Az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás globális vezetője, vegyesvállalatán, az Avaxon keresztül 41 millió eurós szerződést írt alá Görögországban az Ergose-zal*. A modernizációs projekt része a jelző- és biztosítóberendezési rendszer kiépítése, a részleges villamosítás és vágányfelújítás az észak-görögországi Thesszaloniki–Idomeni fővonal 70 km-es szakaszán.

Az Alstom feladata lesz az ECTS 1 szintű Atlas 100 vonali megoldás, valamint a Smartlock 400 + MooN elektronikus biztosítóberendezések, a bel- és kültéri egységek (tengelyszámlálók, jelzőberendezések, váltók) kifejlesztése, szállítása, üzembe helyezése, tesztelése, továbbá Thesszalonikiben, az ország legnagyobb és legforgalmasabb vasúti csomópontjában az Iconis digitális vasúti forgalomirányító megoldás üzembe helyezése. A modernizált vonalon a személyszállító szerelvények sebessége elérheti a 160 km/órát. A projekt kivitelezése három évet vesz igénybe és további három év jótállást foglal magában.

 

„A korszerű jelző- és biztosítóberendezések szállítása e fontos görögországi vasútvonalra megerősíti régóta őrzött pozícióinkat ezen a piacon. A projekt lezárultával felgyorsulhat a Görögország, valamint Közép- és Nyugat-Európa közötti vasúti forgalom” – mondta Stavros Vlachos, az Alstom Görögországért és Nyugat-Balkánért felelő ügyvezető igazgatója.

 

 

E vonal része a Közép-Kelet-Európa egyik fő árufuvarozási folyosójaként ismert, Thesszalonikit Budapesttel összekötő X. páneurópai folyosónak, amely Észak-Macedónián, Szerbián és Magyarországon halad át. A vonal a hazai áruszállítás számára kiemelten fontos, hiszen a jelenleg fejlesztés alatt álló Budapest-Belgrád vonal folytatása a pireuszi kikötő felé, valamint része annak a folyosónak, amelyen a kínai áruszállítás jelentős része zajlik.

 

Az ETCS (European Train Control System) az Európai Vasúti Forgalomirányítási Rendszer (ERTMS) jelző- és vezérlőeleme. Ez biztosítja az átjárhatóságot és a határokon átnyúló beavatkozás lehetőségét, a megnövelt vonalkapacitást, valamint az utasok nagyobb biztonságát és gyorsabb utaztatását.

 

Az Alstom több mint 120 ETCS fővonali projektből álló portfólióval rendelkezik világszerte. Az Alstom ETCS-megoldása, az Atlas, bevált csomagot kínál teljes mértékben interoperábilis berendezésekkel, míg az Iconis irányítóközponti megoldása a forgalmas vasútvonalak hatékonyságának növelését célzó digitalizációs folyamat középpontjában áll.

 

Több mint 40 éves görögországi jelenléte során az Alstom sikeresen vállalt részt az ország legnagyobb közlekedési infrastruktúra-építési projektjeiben, beleértve az athéni metró 2-es, 3-as vonal és az athéni elővárosi vasútvonal kiépítését, valamint a 3-as metró Pireuszig tartó meghosszabbítását. Ugyancsak az Alstom szállította Athén 25 darab újgenerációs Citadis X05 villamosát. 2021 júniusában írták alá az Alstom részéről az athéni 4-es metróra vonatkozó szerződést, amely Európa egyik legnagyobb kulcsrakész projektje lesz.

 

___________________

* Az ERGOSE SA a görög nemzeti vasúttársaság, az OSE leányvállalata, amelyet 1996-ban alapítottak az OSE Beruházási Programja projektjeinek menedzselésére, különös tekintettel az Európai Uniós programok által társfinanszírozott projektekre.

Kulcsszavak: Alstom

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38