Teljes sebességgel a tehetségtámogatásban

forrás: Prím Online, 2022. október 6. 20:16

Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség részeként a norelem a közelmúltban a VDI-Racing-Camp legfontosabb támogatójává vált. A 2022-es esemény a norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott.

Az idei eseményt a németországi Dortmund melletti F&T LaSiSe tesztpályán tartották. A LaSiSe-t jellemzően rakományrögzítési technikák kutatási és tesztelési létesítményeként használják, valamint képzési helyszínnek számít nehézgépjárművek és tehergépjárművek vezetői számára, így tökéletesen kielégítette a rendezvény igényeit.

 

A VDI norelem által támogatott Racing-Campje lehetővé teszi, hogy a diákok felkészüljenek a közelgő Formula Student versenyekre úgy, hogy minden versenyszámban valós körülmények között tesztelhessék járműveiket. A csapatok három kategória – belsőégésű, elektromos, illetve vezető nélküli – egyikében építenek autókat. Évről évre új csapatokat hívnak meg, ami biztosítja a csapatok különböző tapasztalati szintjének egészséges keverékét. Mindezek miatt kiválóan megfelel a „Formula Student” által szervezett nemzetközi tervezőverseny előkészítő rendezvényének.

 

 

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az inspiráló VDI-Racing-Camp főszponzorai lehetünk – jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – Ez jól demonstrálja a norelem elkötelezettségét a jövőbeli tehetségek fejlesztése iránt. A feldolgozóipart jelenleg a szakképzett munkaerő tömeges hiánya sújtja, de a norelem által szponzorált VDI-Racing-Camp résztvevői által felmutatott képességek azt igazolják, hogy a feldolgozóipar jövője biztosítva van, ezért amíg csak tudjuk, folytatjuk a tehetségek hatékony fejlesztését.”

 

A rendezvény 4 napja alatt több mint 20 csapat és több mint 300 résztvevő mérte össze tudását versenykörülmények között a legjobb jármű megépítésében. A csapatok különféle versenyszámokban tesztelték járműveiket, amiket egy korábbi hallgatókból és régi Formula-Student rajongókból álló zsűri értékelt. A diákok a norelem SHOWTRUCK-jában új termékinnovációkkal is megismerkedhettek, illetve a norelem ACADEMY technikusaitól is új ismeretekhez juthattak.

 

 

A tesztesemény során a csapatok különböző szabványos norelem komponenseket használtak járműveik felépítésében. A kerékfelfüggesztésben sok csapat használt olyan alkatrészeket, mint a csuklófejek, a villás csuklók és a könyökcsuklók. Ezen kívül a norelem termékkínálatának jelentős részét képező gépépítési termékek is nagy számban kerültek felhasználásra. A járművek végszerelésére szolgáló szerelőállások és a különleges emelőrendszerek megépítése során sok csapat használt alumíniumprofilokat, fogantyúkat, kerekeket és teleszkópos síneket.

 

A VDI Racing-Camp szponzorálása csak egy példa a norelem tehetségfejlesztés iránti elkötelezettségére. A jövő műszaki munkaereje támogatásának fontosságát felismerve a norelem aktív szerepet játszik a tudás megosztásában a norelem ACADEMY legújabb innovációival, műszaki előadásokkal, valamint a norelem SHOWTRUCK mobil bemutatóterem használatával.

Kulcsszavak: norelem VDI-Racing-Camp

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05