Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Henger Attila, 2022. október 7. 20:21

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit. 

A 220 millió eurós beruházás révén tizenkétszeresére növelik a gyártási kapacitásunkat, hogy biztosíthassák az olyan nagyvállalatok innovációs igényeit, mint a General Electric, a Siemens, a CAF Power & Automation, a Hitachi Energy, valamint a Skoda Electric. Egyszersmind a felépülő üzem lesz a világ legnagyobb és legmodernebb ultrakondenzátor gyára, amelyben a Siemens-szel karöltve teljes automatizációt vezetnek be a gyártósoron.

 

 

A várhatóan 2024-ben meginduló termeléssel a lipcsei gyártóbázis a közlekedés és az autóipar villamosításának felgyorsításához, illetve a megújuló energiatermelés gyors növekedésének támogatásához szeretne hozzájárulni.

 

Ultrakondenzátor elnevezései

Szakmai körökben a szuperkapacitás, az ultrakapacitás, a szuperkondenzátor, az ultrakondenzátor elnevezéseket egymás szinonimájaként használják és az eltérő nyelvterületeken egyik, vagy a másik prioritást élvezhet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36