Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

forrás: Prím Online, 2023. június 3. 09:59

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

A két vállalat egy kiterjesztett valóság (iXR) alapú platform fejlesztéséről állapodott meg, amelyet az Emirates kabinszemélyzete, az újonnan belépő munkatársak és iparági partnerek is használhatnak majd. A 3D-s virtuális központok, a virtuális képzés, gamificationre épülő környezetek és a szimulált élmények mind elérhetővé válnak majd az új platformon. 

 

Az AWS spatial computing és mesterséges intelligencia technológiáira épülő iXR fotórealisztikus élményekkel várja a felhasználókat. Az iXR-élményeket úgy tervezték, hogy a dolgozók valós munkakörülményeit szimulálják, és elérhetők legyenek a következő generációs hordozható készülékeken, így tableteken és okostelefonokon, valamint viselhető okoseszközökön is. A felhő alapon streamelhető, iXR élmények magas minőségű, valósághű tartalmakat tesznek elérhetővé bárhol, bármikor. 

 

Az együttműködés első fázisában az iXR három szolgáltatással indul: egy együttműködést segítő online központtal és közösségi térrel; a légiutas-kísérő személyzet képzését szolgáló eszközzel; és az új alkalmazottak beilleszkedését támogató platformként is használható lesz. 

 

Az iXR különleges, interaktív 3D-s élményt nyújt a légitársaság díjnyertes kabinszemélyzete számára a fejlett technológiával megalkotott, magával ragadó digitális környezetben. Itt a személyzet egy aprólékosan felépített digitális univerzumba kerül, ahol virtuális tantermekben, tapasztalt oktatókkal és kollégáikkal együtt vehetnek részt a foglalkozásokon és bejárhatják a légitársaság repülőgépeinek, például az Airbus A380 és a Boeing 777, izgalmas belső tereit. A digitális környezetben fedélzeti kiszolgálás oktatók, fotorealisztikus avatarok és teljes térhangzás biztosítják a hiteles, valósághű élményt. 

 

 

A realisztikus virtuális világ lehetővé teszi, hogy a vállalatcsoport újonnan felvett munkatársai rövid idő alatt minél többet megtudhassanak új munkahelyükről és annak kiterjedt üzleti tevékenységéről, az emberekről és a céges kultúráról, saját szerepükről és a dubaji életvitelről. A beépített támogató szolgáltatások megkönnyítik a beilleszkedést a sikeres jelöltek számára. 

 

„Az Emirates az innováció szinonimája, mindig magasra tettük a lécet a légiközlekedési iparágban. A jövőképünk egy olyan gyakorlatias és hatékonyan alkalmazható kiterjesztettvalóság-élmény kiépítése, amely kihasználja a mesterséges intelligencia fejlődésének előnyeit is. Olyan XR megoldást használunk, amely remekül skálázható, és vállalatcsoportunk márkáinak és üzleti vállalkozásainak széles körénél alkalmazható. Az első fázisban az iXR technológia segíteni fogja a légiutas-kísérők platformmal való megismerkedését egy interaktív, valósághű 3D-s környezetben, amelyet saját maguk fedezhetnek fel, ezzel hatékonyabb lehet a tudásátadás és növelhetjük a munkavállalói elégedettséget. Ebben a fázisban az iXR segítségével fejlesztjük a munkavállalói élményt is, hogy munkatársaink könnyebben beilleszkedhessenek a vállalat életébe, a közösségbe és a kultúrába – mondta el Adel Al Redha, az Emirates üzemeltetési igazgatója. – Az iXR platformmal, amelyet az év második felében indítunk el, mi leszünk az első légitársaság, amely saját, kiterjesztett valóság platformot épít be a mindennapi működésébe. Ez jól mutatja az innováció és a csúcstechnológiák iránti elkötelezettségünket, amelyekkel új korszakot hozunk el a légi közlekedésben, ügyfeleink, a szélesebb közösség és az iparág fejlődéséért.”  

 

Al Opher, az AWS Professzionális szolgáltatásokért felelős alelnöke hozzátette: „A kiterjesztett valóság (Extended Reality, XR) egy gyorsan fejlődő technológia, amely a jövőbe repíti a légiközlekedési iparágat. Nagy hatással lehet a képzésre, a tervezésre és az innovatív szolgáltatáskínálatra is, amelyeket biztonságos és hatékony környezetben próbálhatnak ki a szakértők. Nagy örömmel támogatjuk az Emirates belépését a 3D Web korszakba azzal, hogy az infrastruktúra, a mesterséges intelligencia és a spatial computing megoldások terén szerzett szakértelmünkkel, valamint az AWS Professional Services nemzetközi szakértőivel segítünk megtölteni ezeket a technológiákat élettel. Ez az együttműködés segíti az Emirates munkatársait, hogy egyedi és folyamatosan kimagasló minőségű szolgáltatást nyújthassanak. Együtt forradalmasítjuk az utazási iparágat, és új szintre emeljük a digitális élményeket." 

 

Az iXR olyan fejlett technológiákra fog épülni, mint az Epic Games Unreal Engine motorja, a világ egyik legnépszerűbb és legfejlettebb, valós idejű 3D eszköze, amely rugalmasan használható, jól skálázható, biztonságos és megbízható eszközöket kínál a fejlesztőknek az AWS felhőszolgáltatásában. 

 

Az Emirates több mint 6 évvel ezelőtt integrálta a virtuális valóság (VR) technológiát az emirates.com weboldalon és az Emirates mobilalkalmazásában, ahol a felhasználók 360 fokos 3D formában tekinthetik meg a repülőgépek kabinjainak belső tereit. Az Emirates Oculus áruházban is elérhető saját VR alkalmazása életnagyságú és interaktív kabinbelső-élményt kínál a felhasználóknak az Emirates A380-as és Boeing 777-300ER repülőgépeinek fedélzetével. 

 

Az Emirates 2014 óta üzemeltet járatokat Budapestről, a magyar utazók június 1-től napi járattal repülhetnek Dubajba és tovább az Emirates hálózatán. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09