Az Oracle generatív AI szolgáltatásokat szállít üzleti felhasználók számára

forrás: Prím Online, 2023. június 19. 09:59

Az Oracle bejelentette, hogy nagy teljesítményű, generatív AI-szolgáltatásokat tervez kifejleszteni üzleti felhasználók számára. Az Oracle a Cohere vállalati AI platformmal együttműködve natív generatív AI szolgáltatásokat fog nyújtani, amelyek segítségével a szervezetek automatizálhatják üzleti folyamataik teljes egészét, javíthatják a döntéshozatalt és az ügyfélélményt. Az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) alapokra épülő és az Oracle egyedülálló Supercluster képességeit használó Oracle generatív AI-szolgáltatások az alkalmazásoktól az infrastruktúráig terjednek majd, és céljuk, hogy az iparágban a legmagasabb szintű biztonságot, teljesítményt és értéket nyújtsák.

"Csak az Oracle képes teljes körű, végponttól végpontig tartó platformot kínálni a generatív mesterséges intelligencia számára, fejlett biztonsággal, a legjobb adatkezeléssel és a felhőalapú alkalmazások átfogó portfóliójával, amely bármilyen üzleti probléma megoldására képes" – mondta Clay Magouyrk, az Oracle Cloud Infrastructure ügyvezető alelnöke. "A Cohere-rel való partnerségünk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy a generatív AI-t könnyedén beágyazzák üzletmenetükbe. A Cohere alapmodelljeinek használatával az ügyfelek biztonságosan használhatják adataikat specifikus modellek tanításához, az OCI-n keresztül a legjobb AI-infrastruktúrán telepíthetik őket, és azonnal megtapasztalhatják az üzleti előnyöket az alkalmazásaikban."

 

Az együttműködés keretében a Cohere az Oracle infrastruktúrájában fogja kiképezni, felépíteni és telepíteni generatív AI-modelljeit. Az OCI egyedülállóan alkalmas az AI-munkaterhelések futtatására, mivel a legnagyobb teljesítményű és legalacsonyabb költségű GPU-klaszter-technológiát kínálja, fürtönként több mint 16 000 H100 GPU-val, valamint nagyon alacsony késleltetéssel és a legnagyobb sávszélességű RDMA-hálózattal a felhőben. Ez lehetővé teszi a nagyméretű nyelvi modellek (LLM) képzésének felgyorsítását, miközben egyidejűleg csökkenti a költségeket.

 

 

"Az Oracle és a Cohere közösen segít a vállalatoknak világszerte felgyorsítani a mesterséges intelligencia alkalmazását és az automatizáció egy új szintjét elérni, amellyel maximalizálhatják üzleti sikereiket – miközben adataik teljes biztonságban vannak." – mondta Martin Kon, a Cohere elnöke és operatív igazgatója. 

 

A Cohere modelljeit ezenfelül közvetlenül beépítik az iparág legteljesebb felhőalkalmazás-portfóliójába is. A Cohere nyelvi modelljeinek az üzleti alkalmazásokba, köztük az Oracle Fusion Cloud Applications, az Oracle NetSuite és az Oracle iparág-specifikus alkalmazásaiba való beágyazásával az Oracle lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy gyorsan és biztonságosan alkalmazhassák a generatív AI-t a legsürgetőbb üzleti kihívásaik megoldására.

 

Az Oracle és a Cohere együttműködésének előnyei:  

 

• Páratlan adatbiztonság és adatvédelem: Az OCI generatív mesterséges intelligencia szolgáltatása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy adataik felett teljes körű ellenőrzést és tulajdonjogot gyakoroljanak. Ezen túlmenően, más generatív AI-ajánlatokkal ellentétben az Oracle generatív AI-szolgáltatásai nem engedi az ügyféladatok keveredését. Ennek eredményeként egy adott vállalkozás versenyelőnye mindig a sajátja marad. 

• Nagy teljesítményű modellek: Az Oracle generatív AI-szolgáltatásai a Cohere legkorszerűbb nagy nyelvi modelljeit (LLM) használják, és az Oracle egyedi iparági ismeretei és adatismeretei alapján testre szabhatók és fejleszthetők. Emellett az ügyfelek saját adataik felhasználásával tovább finomíthatják ezeket a modelleket, hogy növeljék a pontosságot az adott üzleti felhasználási esetekben.

• Beágyazott generatív AI-szolgáltatások: Azáltal, hogy a generatív AI funkciókat beépíti felhőalkalmazás-portfóliójában – beleértve az ERP, HCM, SCM és CX alkalmazásokat –, az Oracle lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a meglévő üzleti folyamatokon belül is kihasználják a legújabb innovációk előnyeit. Az Oracle új modelleket fog bevezetni az egészségügy és a közbiztonság számára, és a generatív AI-t beágyazza az iparágspecifikus alkalmazásaiba. Ezek az AI-szolgáltatások növelni fogják a munkatársak termelékenységét és hatékonyságát, miközben időt szabadítanak fel az ötletelésre, a kreativitásra és az értékteremtő feladatokra, valamint javítják az általános munkavállalói élményt. Emellett az Oracle a generatív AI képességeket ugyanúgy beágyazza adatbázis-portfóliójába, ahogyan a gépi tanulási funkciókat bevezette az Oracle Database és a MySQL HeatWave adatbázisokban.

• Generatív mesterséges intelligencia ott, ahol az ügyfeleknek szükségük van rá: Az ügyfelek a generatív AI szolgáltatást elérhetik az Oracle felhő infrastruktúrájában és élvezhetik a nyilvános felhő minden előnyét, emellett az Oracle generatív AI-szolgáltatásokat fog nyújtani a szervezetek adatközpontjaiban, lehetővé téve számukra, hogy a generatív képességeket a helyben tárolt adataikon és alkalmazásaikban is használhassák.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14