Egy év alatt egymillió készüléket gyártott le a Lenovo üllői gyárában

forrás: Prím Online, 2023. június 24. 10:07

Alig több mint egy évvel üllői gyártóüzemének megnyitását követően a Lenovo egymillió munkaállomást és szervert gyártott le és szállított ki ügyfeleinek.

A világjárvány ideje alatt, 10 hónapig tartó építkezést követően 2022 júniusában nyitott meg a létesítmény, amely a teljes EMEA-piacra (Európa, Közel-Kelet, Afrika) gyárt többek között tárolórendszereket és csúcskategóriás PC-munkaállomásokat. 2023 júniusáig a létesítmény 69 ország több mint 1000 ügyfelének gyártott termékeket és nyújtott egyedi megoldásokat.

 

„Az üllői üzem megnyitása fontos mérföldkő a Lenovo működésében, hiszen ennek köszönhetően bővíthettük nemzetközi gyártási tevékenységünket. Az egymillió termék elérése a munkatársainkkal és ügyfeleinkkel folytatott együttműködés gyümölcse és annak bizonyítéka, hogy képesek voltunk gyorsan reagálni a vásárlói igényekre, hatékony volt a termékfejlesztés és az ellátási lánc működtetése. Büszkék vagyunk mindemellett fenntarthatóság iránti törekvéseinkre és a helyi közösség támogatására irányuló kezdeményezéseinkre" – fejtette ki Zólyomi Szabolcs, az üllői Lenovo gyár vezetője. 

 

 

A megnyitás óta a gyárban dolgozók létszáma 20 százalékkal nőtt, a munkavállalók körében összesen 15 különböző nemzetiség képviselteti magát. A Lenovo Alapítványon, a vállalat jótékonysági szervezetén keresztül a létesítmény önkéntes munkával és Lenovo-termékekkel segíti az üllői általános iskolát, valamint részt vesz a Magyar Vöröskereszt Alapítvánnyal partnerségben havonta megrendezett véradásokon.

 

Az üllői gyártóüzem a fenntarthatóság jegyében épült. Megnyitása óta megnövelték az épület fűtésszigetelését, befejezték a világításérzékelő rendszerek telepítését, és optimalizálták a légkompresszorok hulladékhő-felhasználását. A napelemek telepítésének második fázisa jelenleg is zajlik a kapacitás 4 megawattra növelése érdekében, amivel körülbelül 12 tartálykocsi földgáznak megfelelő mennyiségű energiát tud majd termelni a létesítmény. A gyártóterek melegen tartását a gyártóház teljes területéről, folyamatosan átirányított hővel biztosítják. Télen a létesítményen kívülről érkező hideg levegőt használják hűtési célokra, ezt a módszert az egész gyárra tervezik kiterjeszteni. A hő ilyen módon történő újrafelhasználása eddig 14 százalékkal csökkentette az energiaköltségeket.

 

 

A Lenovo célja, hogy elérje az értékláncban a nettó nulla üvegház hatású gázkibocsátást a 2049/50-es pénzügyi évre. A frekventált elhelyezkedésnek, a szállítási távolságok csökkentésének köszönhetően a szállítások CO2-kibocsátása a gyár megnyitása óta több mint 90 százalékkal csökkent. Ez az innovatív gyártási folyamatokkal - például a Lenovo szabadalmaztatott alacsony hőmérsékletű forrasztási eljárásával - ötvözve segíti a vállalat tudományosan megalapozott éghajlati céljainak elérését.

 

A szuperszámítógépek TOP500-as listáját öt éve vezető szolgáltatóként a Lenovo a legnagyobb európai szuperszámítógépes központokat – többek között a spanyolországi Barcelona Supercomputing Centert, a németországi Leibniz Supercomputing Centert és a hollandiai SURF-öt – szolgálja ki, amelyhez a magyarországi létesítmény további kapacitásokkal járul hozzá.

 

A magyarországi létesítmény része a Lenovo nyolc piacon működő, 35 telephelyet magában foglaló globális gyártóüzemének, amely 180 piacon - többek között Argentínában, Brazíliában, Kínában, Magyarországon, Indiában, Japánban, Mexikóban és az Egyesült Államokban – szolgálja ki az ügyfeleket. A Lenovo széles körben elismert globális hibrid gyártási modelljéről, amely a házon belüli és a szerződéses gyártás keverékét egyaránt magában foglalja.

Kulcsszavak: Lenovo

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50