Hátrányos helyzetű településeken élő gyerekek digitális oktatását segíti a Continental

forrás: Prím Online, 2023. október 17. 12:46

A Continental hazai történetének legnagyobb egyösszegű adományának köszönhetően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa idén is folytathatja projektjét, mely az aktív tanulást és a 21. századi kompetenciákat középpontba állító digitális pedagógiai szemléletváltást célozza.

 

• Idén több mint 21 millió forinttal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját a Continental Automotive Hungary Kft. 

• A felajánlott összegből a szervezet számos előremutató programot valósít meg, így többek között egy digitális oktatási projektet az általuk fenntartott általános iskolákban 

 

A szervezet által fenntartott máltai általános iskolákban indított kezdeményezés célja, hogy a diákok számára olyan támogató környezetet alakítson ki, amely elősegíti a hátrányból induló gyerekek iskolai jóllétét és a munkaerőpiaci érvényesüléshez szükséges készségek elsajátítását. A tavalyi tanévben az Alapítvány Tiszaburán hozott létre alkotópedagógiai műhelyt, ahol a gyerekek 21. századi technológiával – lézervágóval és 3D nyomtatóval – tárgyakat készíthettek, vagy a Maker's Red Box számítógépes program segítségével a kreatív képességeiket fejlesztve szuperhőst tervezhettek.

 

 

„Technológiai vállalatként a Continental-nál kiemelten fontosnak tarjuk a jövő generációinak digitális képzését. Éppen ezért támogatunk jó szívvel minden olyan programot, melynek fókuszában a fiatalok technológiai képzése, adottságaik fejlesztése, jövőbeli érvényesülésüket elősegítő kezdeményezés áll” – mondta el Kalmár Ákos, a magyarországi Continental csoport országos HR vezetője. A szakember ellátogatott a gyulaji általános iskolába is, ahol személyesen tekintette meg, milyen hiánypótló fejlesztések valósultak meg a vállalat által biztosított támogatásból.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén is folytatja digitális projektjének megvalósítását, ezúttal már a Continental támogatásával – a vállalat ugyanis több mint 21 millió forinttal segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját. A hozzájárulásnak köszönhetően Gyulajon indult robotikaszakkör a Revolution Robotics eszközeivel, melynek során a diákok programozással és robotikával foglalkoznak. Az élményalapú foglalkozások fejlesztik többek között a gyerekek problémamegoldó képességét, a közös cél elérése pedig sikerélményt hoz számukra. A máltai általános iskolákban emellett radikálisan megújult a matematika tanítás is: az 1-6. osztályos diákok matematikai alapkompetenciáinak módszeres és tudatos fejlesztéséhez a tanítók a Matific programot használják, amely egyéni tudás- és készségszinttől függően kínál önálló, játékos tanulási utakat a gyerekeknek.

 

 

„A leghátrányosabb helyzetű településeken komplex, gyermekközpontú programra és innovatív megoldásokra van szükség a gyerekek felzárkóztatásához, ezért a máltai iskolákban örömmel alkalmazzuk a legmodernebb technológiát is a mindennapi munkánkban” – tette hozzá Thaisz Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

 

A technológiai cégcsoport hazai leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft.-nek a támogatása a jövőbiztos tudás megszerzésén túl a szomszédunkban dúló háború elől hazánkba érkező ukrán menekültek integrációjához, valamint az alacsony jövedelmű, fogyatékkal élők táboroztatásához is biztosít forrást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14