Az Unitree bemutatta legújabb ipari robotplatformját

forrás: Prím Online, 2023. november 13. 09:56

Az Unitree vezető robottechnológiai vállalat bemutatta legújabb innovációját, a B2 nevű ipari négylábú robotplatformot. A forradalmi fejlesztés új lehetőségeket nyit az ipari automatizálás terén, növelve ezzel a termelékenységet és a hatékonyságot, akár olyan nagy igénybevételű területeken is, mint az építőipar, a gépgyártás, a villamosenergia-ipar, vagy a vegyipar.

A professzionális és a fogyasztói felhasználású bionikus robotok területén világszerte vezető szerepet betöltő Unitree Robotics bemutatta következő generációs robotplatformját, az Unitree B2 modellt. Az új robotplaform 2024 első negyedévétől Magyarországon is elérhető lesz a Unitree Közép-Európai márkaképviselete, az INFUZE Robotics kínálatában.

 

 

Az Unitree B2 masszív szerkezete lehetővé teszi az ipari környezetben való zökkenőmentes működést. Rugalmas kialakításának köszönhetően könnyedén alkalmazkodik a különböző feladatokhoz és környezeti feltételekhez. A robotplatform moduláris felépítése lehetővé teszi a könnyű testreszabhatóságot az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően. A vásárlókat különböző modulok és tartozékok – például kamerarendszerek, szenzorok, vagy éppen robotkarok - széles választéka segíti az adott célnak legmegfelelőbb konfiguráció kialakításában.

 

 

A továbbfejlesztett mozgásfunkcióknak köszönhetően a készüléknek egy 45°-os emelkedő, egyenetlen terepviszonyok, vagy törmelékek sem jelentenek problémát, és akár 20-25 cm magasságú lépcsőfokokon is gond nélkül közlekedik minden irányba. Az új típus általános üzemideje már akár 6 óra is lehet, 20 km/h sebességgel is képes mozogni, és 40 kg hasznos teher szállítására képes. Mindez egy életszerű helyzetben egy 20 kg-os teher szállításával 15 km/h óra végsebességet és kb. 4 óra üzemidőt jelent. A nagy terhelhetőség és a -20℃ és +55℃ közötti üzemhőmérséklet széles alkalmazási lehetőségeket kínál olyan területeken is mint a villamosenergia-ipar, a gépipar, a vegyipar, vagy az építőipar.

 

 

„Az Unitree B2 segítségével a vállalatok jelentős költségmegtakarítást érhetnek el az ipari folyamatok automatizálásában, növelve ezzel a termelékenységet és csökkentve a hibalehetőségeket. A B2 könnyen integrálható felhőalapú szolgáltatásokkal, lehetővé teszi a távoli vezérlést és monitorozást, valamint az adatok analizálását és optimalizálását. A megoldás veszélyes, sürgős és ismétlődő feladatok hatékony elvégzésére, rendszerek kiépítésére, üzemeltetésére, karbantartására és egyéb munkákra is alkalmas” – mondta Körömi János, az INFUZE Robotics ügyvezető igazgatója.

 

 

Az Unitree termékeit széles körben használják olyan egyetemek és vállalatok, mint a Berkeley University of California, a Massachusetts Institute of Technology, a Stanford University, The University of Tokyo, a Nanyang Tehnological University Singapore Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, a Leica, vagy a DHL. Magyarországon a Unitree robotikai termékek forgalmazója az INFUZE Robotics. 

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38