Uniós elismerés a BIOMAPS-nek

forrás: Prím Online, 2024. február 6. 17:54

Az EU Erasmus+ Irodája „jó gyakorlat” minősítést adományozott az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet részvételével lezajlott Biographical map library of European authors projektnek.

A projekt 2020 és 2023 között zajlott le Spanyolország, Portugália és Magyarország, illetve az EUROGEO (European Association of Geographers) együttműködésével. A munka során online multimédiás bemutatók (úgynevezett "storymap"-ek) készültek minden résztvevő ország 15 fontos írójának és költőjének életéről és műveiről, az interaktív tananyagokat a középfokú oktatásban lehet hasznosítani. A projektben magyar oldalról a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium és az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet vettek részt.

 

Az értékelésben a zsűri méltatta, hogy a projekt hatékonyan irányítja rá a figyelmet az irodalom (mint az európai kulturális örökség része) társadalmi értékére, innovatív digitális módszerekkel segíti a tanulók nyelvi, kommunikációs, digitális és térbeli kompetenciáiának fejlődését, az elkészült produktumok pedig széles körben felhasználhatók lesznek a középfokú oktatásban.

 

A résztvevők reményei szerint a munka 2024 októberétől kutatási projektként folytatódhat az Erasmus+ program szervezetek és intézmények közötti együttműködéseket támogató KA2 pályázati kategóriájában. A BIOMAPS projekt egyébként 2023 szeptemberében elnyerte a Spanyol Földrajzi Társaság által adományozott "Legjobb innovációs projekt a földrajzoktatásban" díjat is.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27