Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 16. 11:43

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

Az SAP a vállalati alkalmazások és az üzleti célú mesterséges intelligencia globális vezetője. A TOP25 legértékesebb brand között van, és a világ 100 legnagyobb vállalatából 99 az ügyfele. Globálisan az üzleti tranzakciók 77 százaléka történik valamilyen SAP rendszeren keresztül. 

 

A jelenleg közel 2000 főt foglalkoztató SAP Hungary az elmúlt 25 évben a hazai üzleti informatika szektor egyik legnagyobb szoftver vállalatává vált, a TOP100 hazai vállalat 80%-a használ SAP rendszereket. Az SAP Hungary kulcsszerepet játszik az anyacég cloud transzformációjában: a kereskedelmi, sales, marketing és támogató funkciók mellett tanácsadó, szolgáltató részleggel is kiszolgálja a hazai ügyfeleket. Emellett multikulturális budapesti fejlesztési központja, az SAP Labs Hungary globális léptékben is kiemelt lokáció az SAP hálózatában. Tevékenysége az egyik legjobb példa arra, hogyan kapcsolódhat magas szinten az üzlet és a folyamatosan fejlődő technológia, ehhez pedig nem csak jól képzett, tehetséges munkatársakra van szüksége, hanem folyamatos innovációra, és olyan kutatási projektekre is, amelyek a jövő megoldásait hozzák el.

 

„Nagyon örülök, hogy együttműködésünket formalizáljuk, hiszen a Gábor Dénes Egyetemmel való közös munka már nem újkeletű” – mondta el Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója. „A felsőoktatási intézményeket kiemelten fontos partnernek tartjuk, hiszen együtt kutatunk, közös projekteket indítunk, de talán még fontosabb kiemelni, hogy az egyetemek biztosítják számunkra a minőségi munkaerő utánpótlást. Évente 100-150 új munkatársat veszünk fel, és folyamatosan keressük a friss, tehetséges fiatalokat, akik nyitottak, szeretnének tanulni és folyamatosan fejlődni. Akiknek az AI nem munkaerőpiaci versenytárs, hanem egy óriási lehetőség, amit tudni kell a leghatékonyabban használni, és amire támaszkodva már pályakezdőként is igazán értékes munkát végezhetünk a jövőben.”

 

 

A Gábor Dénes Egyetemet, mint a hazai felsőoktatás aktív szereplőjét, mindig is az innováció jellemezte: elsőként itt jelent meg a távoktatás, és első volt a digitális oktatás bevezetésében is.  Ez a folyamat napjainkban is folytatódik, amikor a gyorsan változó, digitális rendszerekben az alkalmazkodóképesség és az innováció az egyik legnagyobb munkaerőpiaci elvárás és érték.  

 

Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a minőségi, gyakorlatorientált képzésre, így nyitott és keresi azon partnerségeket, ahol hallgatói és oktatói számára közös kutatási projekteket, gyakorlati vagy akár később munkalehetőséget biztosít. 

 

„Az informatika világában is alapvető skill a közös munka. A kiemelkedő projektek szinte mindig különböző szaktudású és tapasztalatú szakembereket igényelnek, így a jelentős eredményeket sokszor nem egyedül, hanem egy összetartó csapat cselekvő tagjaként érhetjük el. A közös projektjeink, tudományos pályázataink és rövid képzéseink izgalmas lehetőséget nyújtanak a vállalati partnereinknek. Másfelől az SAP Hungary-vel való együttműködésünk új távlatokat nyit mind a hallgatóink, mind a kutatóink számára.” – mondta el Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

 

A hagyományos oktatási modellek nem, vagy az elvártnál jóval lassabban tudnak alkalmazkodni a piaci elvárásokhoz. A Gábor Dénes Egyetem – ezt felismerve – egyre több rövid távú képzést nyújt, ahol a résztvevők pontosan azokat az ismereteket, készségeket és kompetenciákat fejlesztik, amelyekre személyes és szakmai fejlődésükhöz szükségük van. 

 

„Bízunk abban, hogy hamarosan új, friss SAP ismereteket nyújtó, mikrotanúsítványt adó képzéseket is elindíthatunk” – tette hozzá az egyetem elnöke.

 

Az együttműködéssel mind az SAP Hungary, mind a Gábor Dénes Egyetem gyakorlati példákon át erősíti meg azt a piaci trendet és elvárást, miszerint az oktatás messze nem ér véget a diploma kézhezvételénél, és a folyamatos, élethosszig tartó tanulás már az üzleti világ minden szegmensében jelen van. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Együttműködési megállapodást jelentett be a SentinelOne és a Lenovo

Többéves együttműködést jelentett be a SentinelOne és a Lenovo, amely keretében Lenovo felhasználók millióinak teszik elérhetővé világszerte a mesterséges intelligencia által vezérelt végpont alapú biztonságot. A Lenovo a SentinelOne iparágvezető Singularity Platformját és generatív AI funkcióit (Purple AI) építi be új PC-ibe, valamint olyan frissítéseket kínál a felhasználóknak, amivel bővíthetik a ThinkShield biztonsági portfólióját és autonóm módon védhetik meg az eszközöket a modern támadásoktól.

2024. szeptember 18. 11:36

Magyar biotech startup került be az AWS globális AI programjába

Az Amazon Web Services (AWS) bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával rákellenes megoldásokat kutató biotech céget, a Turbine-t, egyetlen magyarként beválasztották az AWS Global Generative AI Accelerator 10 hetes programjába, amelybe globálisan mindössze 80 vállalkozás került be idén.

2024. szeptember 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34