Vedd igénybe az otthonfelújítási támogatást hőszigetelésre 2024-ben!

forrás: Prím Online, 2024. május 1. 14:05

Megérkezett a várva várt otthonfelújítási támogatás következő üteme, amelynek keretében a korábbival ellentétben kizárólag energiahatékonyságot célzó beruházásokra, így például a családi házak hőszigetelésére lehet pályázni.

A támogatás az 1990 előtt épült, gázhálózatra kötött épületek energiahatékonysági korszerűsítésére vehető igénybe, így az országban nagy számban megtalálható kádárkockákat is érinti. Érdemes még a pályázatok benyújtása előtt leszerződni a megfelelő kompetenciával és szakmai tapasztalattal rendelkező kivitelezőkkel, hogy garantáltan beleférjünk az időbe, és jól is járjunk. A különféle szigetelések közül a Rapidszigetelésnél elérhető purhab szigetelést ajánljuk, mutatjuk miért!
 

 

Az energiahatékonyság növelése a cél

 

Az 1990 előtt épült családi házak tulajdonosai a saját zsebükön érzik az elavult technológiák hatását, ugyanis a homlokzatok, a tető, a födémek, az aljzat, a nyílászárók nem megfelelő vagy hiányzó szigetelése az egyre növekvő energiaárak következtében az utóbbi években jelentős rezsiköltség-emelkedést eredményezett. Ehhez járul még a korszerűtlen, energiapazarló fűtési rendszerek alkalmazása. 

 

A valódi rezsicsökkentéshez az épületek energiahatékony felújítására van szükség, ami tetemes beruházással jár, azonban ennek egy részére állami segítséget igényelhetnek. A pályázat alapvető feltétele, hogy az épület 1990 előtt épült, továbbá a vezetékes gáz be legyen vezetve, illetve a korszerűsítés legalább 30%-os energiamegtakarítást eredményezzen. Utóbbit előzetes és utólagos energetikai tanúsítvánnyal szükséges igazolni.

 

Hogyan néz ki a támogatás?

 

Amennyiben egy ingatlan a fenti feltételeknek megfelel, annak tulajdonosai pályázhatnak a háztartásonkénti 7 millió Ft támogatásra. 1 millió Ft önerőre lesz szükség, amely mellé a kormány 6 millió Ft támogatást biztosít, amelynek egy része, 2,5-3,5 millió Ft vissza nem térítendő, más részét kedvezményes hitel formájában vehetik igénybe. 

 

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a lakhely jövedelmi sávjának függvénye, emiatt az ország különböző részein élők eltérő támogatásban részesülnek. A hitel futamideje 8 év, törlesztőrészlete átlagosan 26-36 ezer forint között mozog.

 

Miért szerződj időben?

 

A korábbi otthonfelújítási támogatáshoz hasonlóan most is számítani lehet az alapanyagok és a szakmunkák árának emelkedésére, valamint arra, hogy a program lezárulta előtt már valamennyi hozzáértő szakember foglalt lesz. Éppen ezért érdemes időben bebiztosítani magunkat, és leszerződni még a pályázat benyújtása előtt.

 

Ezzel nemcsak árgaranciát kaphatunk, de a megfelelő szakembereket is megszerezhetjük, ami biztosítja számunkra, hogy a lehető legtöbbet kapjuk a pénzünkért. A Rapidszigetelés 10 éves szakmai múltja és számtalan referenciája a garancia, hogy velük jól jársz! Az általuk alkalmazott korszerű szórt purhab szigetelés szinte minden felületre használható, és rendkívül tartós és időtálló, lég- és hézagmentes megoldást garantál.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan működnek a hírgyűjtő oldalak?

A technológia fejlődésével napról napra egyre könnyebb hozzájutni a napi híradagunkhoz, de nem volt ez mindig így. Az emberek korábban is kíváncsian álltak hozzá a körülöttük történt eseményekhez, az internet elterjedésével pedig gyakorlatilag már semmi nem szab határt a híréhségnek. Régen a nyomtatott sajtó szolgált arra, hogy az információkat széles körben megismertesse, ma pedig elég néhány kattintás és máris elénk tárul a világ.

2024. május 12. 14:20

8+1 trükk kicsi fürdőszobába a nagyobb terekért

Nagyon sok háztartás rendelkezik irtó kicsi fürdőszobával. Mi kiderítettük azokat az apró trükköket, amikkel nemcsak a fizikai teret lehet megnövelni, hanem optikailag is csalhatunk egy kicsit a térérzet növelése érdekében.

2024. május 1. 22:41

Ablakos doboz és fagyapot

Szinte mindannyian találkozhattunk már ablakos kartondobozokkal. Főként ajándékozáshoz használatosak, illetve olyankor, ha kicsit meg szeretnénk mutatni, mit is rejt a csomagolás. Mivel sejtetve láttat, nemcsak esztétikus a megjelenése, hanem egy kicsit varázslatos is.

2024. május 1. 22:35

A húsipari kutterek hatékonyan végzik el az alapanyag feldolgozását

A húsiparban többféle eszközre van szükség, hiszen a nagy mennyiségű alapanyag feldolgozása kézi erővel teljességgel lehetetlen, és nem is gazdaságos. Ne feledjük, hogy vállalkozásokról lévén szó a profitra kell törekedni, ezért minden lehetséges módon optimalizálni kell a működést. 

2024. május 1. 22:28

Így fejlődik a csomagolási technológia

Ahogy az élet minden területén, úgy a kereskedelemben is sokat változott a technológia. A megoldások jóval innovatívabbak, hiszen a legutóbbi járvány hatására egyre többen kezdtek el az interneten vásárolni. Szükség volt olyan eszközökre, amikkel hatékonyabban és biztonságosabban lehet szállítani az adott termékeket. A cégeknek azonban nem volt elég, hogy egy olyan dobozt találjanak, amit lezárva feladhatnak a következő arra járó futárnak. Ennél többre vágytak, így nagyobb lett az igény a különlegesebb eszközökre is.

2024. május 1. 21:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47