Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

forrás: Prím Online, 2024. június 25. 13:49

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője bemutatta a DriveGuard Run-Flat technológiával (RFT) ellátott Turanza All Season 6 ENLITEN gumiabroncsát. A portfólió legújabb, elektromos autókkal (EV) is kompatibilis tagja lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy egy defekt után is megőrizzék uralmukat járművük felett, és biztonságosan haladjanak tovább 80 km-en keresztül, akár 80 km/órás sebességgel.*

 

„A Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT-vel felszerelt gumiabroncs tökéletes választás olyan vezetők számára, akik egész évben a biztonságot, kényelmet és nyugalmat keresik” – mondta el Stefano Sanchini, a Bridgestone EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió másodlagos piacra szánt személyabroncs üzletágának alelnöke. „Olyan egyedülálló abroncskészletet kínálunk a járművezetőknek, amely nemcsak az évszakok során teljesít, hanem lehetővé teszi számukra, hogy egy defekt után is biztonságosan folytassák útjukat*, amíg gondoskodni tudnak a kerékcseréről. Legújabb modellünknek köszönhetően – elektromos autók esetében is használható abroncs lévén – ezek az egyedülálló képességek bárki számára elérhetővé válnak.”

 

 

A Bridgestone élvonalbeli technológiái

 

Európa egyik legelismertebb független autóipari tesztelő intézete, a TÜV SÜD szerint az új, EV-képes Bridgestone gumiabroncs a kategóriájában legjobb fékezési képességgel rendelkezik nedves felületen, és kimagasló a teljesítménye száraz és havas körülmények között is** Emellett a TÜV SÜD megerősítette a kivételes havon nyújtott teljesítményét, az azon való tapadás, fékezés, kanyarodás és kezelhetőség terén mutatott hatékonyságát.*** Emellett az új abroncs 20 százalékkal jobb futásteljesítményt biztosít elődjéhez képest, ami költséghatékonyságot és kisebb környezeti terhelést jelent.****

 

 

A Bridgestone ENLITEN technológiájának integrálása maximális biztonságot és kiemelkedő teljesítményt nyújt a járművezetők számára, miközben javítja a gumiabroncs fenntarthatósági jellemzőit, és teljes mértékben EV-kompatibilissé teszi. Az új Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT-vel megfelel minden jármű általános teljesítményigényének és az elektromos autók speciális követelményeinek egyaránt.

 

 

Az Európában kifejlesztett és gyártott Bridgestone Turanza All Season 6 ENLITEN DriveGuard RFT a 20 legkeresettebb méretben lesz kapható 16" és 19" között. 2024 szeptemberétől 14 méret lesz elérhető, a fennmaradó hat méret pedig 2025 januárjában kerül forgalomba.

 

________________________

* 80km-en 80km/h sebességig. A defekt utáni vezetési távolság a jármű terhelésétől, a külső hőmérséklettől és a TPMS működésbe lépésének időpontjától függően változhat. A DriveGuard gumiabroncsok jelenleg nem állnak rendelkezésre kisteherautókhoz, és csak a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) felszerelt személygépkocsikhoz érhetők el.

** Nedves fékezés (80 km/h és 20 km/h között, távolság méterben): (27,2), Continental (28,3), Goodyear (28,9), Michelin (31,4) Száraz fékezés (100 km/h-tól 0 km/h-ig, távolság méterben): Michelin (37,8), Bridgestone (38,6), Continental (41,3), Goodyear (42,3) Havas fékezés (40 km/h-tól 5 km/h-ig, távolság méterben): Michelin (17,1), Bridgestone (17,3), Goodyear (17,5), Continental (18,0). A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), Bridgestone SPG (Svédország) és ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben, Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

*** Második helyezett a havas úton elért teljesítmény tekintetében (gyorsulás, fékezés, oldalsó tapadás, kezelhetőség), átlagos értékelés %-ban: Michelin (101,5%), Bridgestone (100%), Goodyear (96,4%), Continental (95,8%). A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), a Bridgestone SPG (Svédország) és az ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben a Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

**** A Bridgestone Turanza All Season 6 vs. Bridgestone Weather Control A005 EVO, ref. 205/55 R16, belső tesztek alapján. A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2022 februárjában a Bridgestone EUPG (Olaszország), Bridgestone SPG (Svédország) és ATP Papenburg (Németország) létesítményeiben a Volkswagen Golf VIII modellel, 205/55 R16 94V XL Turanza All Season 6 gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin CrossClimate 2, Continental AllSeasonContact és Goodyear Vector 4Season Gen3. TÜV SÜD-jelentés száma: 713281374.

Kulcsszavak: Bridgestone gumiabroncs

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

2024. június 25. 13:49

A Continental élesben teszteli szuperszámítógépét

A Continental első alkalommal építette be tesztjárműbe, nagy teljesítményű számítógépét (HPC). Ezzel lehetővé vált számos funkciónak, mint például a vezetésbiztonsági rendszerek, az automatizált parkolás, vagy a holisztikus mozgásvezérlés egy járműalkalmazásban történő elhelyezése. 

2024. június 21. 13:07

Formatervezésiminta-oltalom védi a Széchenyi István Egyetem világrekorder autóját

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít szellemi vagyonának védelmére: az intézmény kutatóinak és hallgatóinak munkáit bejegyzett szabadalmak, mintaoltalmak és védjegyek sora óvja. Ezúttal a SZEnergy Team háromszoros világbajnok autójának alakját helyezték formatervezésiminta-oltalom alá, amely jogilag is garantálja, hogy a hallgatói mérnökcsapat nyerő karosszériája a jövőben is utánozhatatlan maradjon.

2024. június 21. 11:36

Július 7-től nagy változás jön az újautópiacon

2024 júliusától csak olyan újonnan gyártott jármű helyezhető forgalomba Európában, ami rendelkezik az előírt, fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel. Az EU-s jogszabály értelmében így minden új autónál a kötelező alapfelszereltség része kell legyen az intelligens sebességszabályozó, a vezető figyelmetlenségét érzékelő figyelmeztető rendszer, a vészfékjelzés, a tolatóradar, valamint az eseményadat-rögzítő, és az indításgátló alkoholszonda későbbi beszerelését is lehetővé kell tenni. 

2024. június 20. 13:15

Az LG szerint a jövő autója gyakorlatilag egy kerekeken guruló élettér lesz

Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új szoftvercsomagot adott ki, amely úttörő szerepet játszik majd a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való átállásban. Az AlphaWare nevű fejlett, felhasználóközpontú megoldás újraértelmezi az autó fogalmát és a felhasználók autózással kapcsolatos élményét. Az innovatív szoftvercsomagot az AutoTech: Detroit eseményen mutatta be a cég.

2024. június 14. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40