Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

forrás: Prím Online, 2024. július 16. 16:29

Közel érintésmentes könyvelési megoldást fejlesztett a Process Solutions, Magyarország vezető számviteli szolgáltatója. A PS APPS-t az különbözteti meg a piacon elérhető többi rendszertől, hogy nem statisztikai alapon működik, mint a klasszikus AI megoldások, hanem 100%-os pontossággal funkcionáló megoldásról van szó, amelyen a vállalat már tízezres nagyságrendben futtat át számlákat. A használatbavétellel ráadásul a könyvelési szakemberek manuálisan végzett munkafolyamatai legalább 50%-kal csökkenthetőek.

A mai gyors tempójú üzleti világban, ahol minden másodperc számít, és a hatékonyság nem csak egy cél, hanem szükségszerűség, a digitális átalakulás már nemcsak egy választható lehetőség, hanem egy elengedhetetlen lépés. A versenyképesség megőrzéséhez a vállalatoknak először meg kell találniuk, majd ki kell használniuk a megfelelő technológiákat.

 

A Process Solutions digitális részlegét azért hozták létre két évvel ezelőtt, hogy a számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatások során is kiaknázzák a digitalizáció előnyeit, ami messze túlmutat az egyszerű hatékonyságnövelésen és költségmegtakarításon. A megfelelő eszközök és megközelítés mellett olyan kulturális változást is hozott, ami növelte a szervezet értékteremtő potenciálját.

 

A PS APPS egy újszerű megközelítés a beszerzési számla feldolgozásához a számviteli rendszerben, a számla létrehozásától a kódolt rekordokig. Egy úttörő, érintésmentes, folyamatos számviteli szolgáltatás, amely szállító számlák kezelését, jóváhagyását, kódolását és rögzítését kínálja egy egyszerűsített megoldásban. A PS APPS rendszer nem feltételez, mint a piacon elérhető többi hasonló megoldás, hanem szakértő könyvelők által előre konfigurált, így használatával 100%-os pontosság érhető el.

 

 

A vállalat nem csupán a belső könyvelésén használja a rendszert, hanem az első körös bevezetésben érintett ügyfelek már 50%-a alkalmazza a PS APPS-et. „Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, illetve azt vettük észre, hogy a legtöbb új ügyfél érdeklődik valamilyen automatizációs megoldás iránt” – mondta el Sólyom Attila, a Process Solutions digitális transzformációs igazgatója.

 

A rendszer segítségével a bonyolult, időigényes számlafeldolgozási feladatok zökkenőmentes, automatizált folyammá válnak, ahol a számlák nemcsak feldolgozásra kerülnek, hanem azonnal optimalizálódnak, amint megérkeznek. Miért fontos ez? „A PS tapasztalatai szerint a könyvelők többsége az idejük kb. 40% -át az adatok rögzítésére fordítja – ami nem az adatok feldolgozását jelenti, csupán az információk áthelyezését egyik közegből a másikba. A PS APPS segítségével a szállítószámlák esetén ez akár a felére is csökkenthető, így a szakemberek a valódi értéket jelentő folyamatokra összpontosíthatnak, és természetesen sokkal gyorsabban juthatnak hozzá a számviteli adatokhoz” – tette hozzá Sólyom Attila.

 

A hagyományos módszerekkel ellentétben, amelyek csupán a folyamat elejére importálják a tevékenységet, a PS által kínált megközelítés egy valóban automatizált feldolgozási rendszer, amely nem támaszkodik beszerzési rendelésekre. Minden előfordulást egyetlen egyszer kell konfigurálni, így teljes mértékben skálázható, és csak a kivételeknél igényel emberi beavatkozást. A rendszer ráadásul már kis mennyiségű számlánál (akár csak 50-100 db) is gazdaságosan használatba vehető, ugyanakkor jelentős előnyöket a nagyobb méretű számlafeldolgozás mellett, például tízezres nagyságrendnél lehet igazán elérni. Míg a kisebb volumen mellett jellemzően a számlafeldolgozási folyamatok minőségi javítása érhető el, hiszen sokkal követhetőbbé válnak ezáltal, addig a nagyobb volumennél már jelentős, akár 50%-os időmegtakarításról is beszélhetünk.

 

A megvalósítási stratégia gyors és hatékony bevezetést ígér, hiszen gondosan kifejlesztett eljárásokkal pár héten belül teljesen bevezethető a jóváhagyás és könyvelés funkció is. A rendszer egy modulárisan kialakított cloud alapú megoldás, ezáltal nem helyhez kötött platfrom, szinte bárhonnan elérhető. A bevezetésnél is ehhez igazodó rugalmasságra van lehetőség, iktatás, jóváhagyás, könyvelési kontírozó funkciók és ERP integráció külön-külön vagy egyidejűleg történő használatbavétele is megvalósítható. A speciálisan képzett szakértők garantálják a folyamatos támogatást, monitorozást és a rendszerbeállítások finomhangolását, biztosítva a folyamatos zökkenőmentes feldolgozást.

 

A PS APPS egy egyszerűsített és precíz jövőt vetít előre a számlakezelés kapcsán, ahol az innováció találkozik a praktikummal, kiváló versenyelőnyt nyújtva a vállalkozásoknak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

71 futballpálya méretű napelempark kerül kialakításra a BMW debreceni gyáránál

A BMW Group Gyár Debrecen területén létrejövő 500.000 négyzetméter területű, 43 MW névleges teljesítmény leadására képes napelempark 2025 év végén kezdi meg működését. 

2024. szeptember 5. 17:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33