Bridgestone abroncsokon gurul a Lamborghini új szuperautója

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 21. 17:13

A Bridgestone-t választotta a Lamborghini legújabb hibrid nagy teljesítményű elektromos járműve (HPEV), a vadonatúj Lamborghini Temerario kizárólagos gumiabroncs-partnerének. A Lamborghini „hivatalos műszaki partnere” által, a Bridgestone egyedülálló virtuális abroncsfejlesztési technológiájával (VTD) tervezett új gumiabroncsok a versenypályától a kihívást jelentő téli körülményekig csúcsteljesítményt nyújtva elégítenek ki minden vezetői igényt.

„A Lamborghini Temerario a legújabb Lamborghini szupersportkocsi a Lamborghini Huracán STO, a Tecnica, a Sterrato, a Huracán EVO és a V12-es hibrid HPEV Lamborghini Revuelto után, amelyet a Bridgestone egyedi gumiabroncsaival szerelünk fel gyári első szerelésként” – nyilatkozta Steven De Bock, a Bridgestone EMEA régiójának OE alelnöke. „A három villanymotorral ellátott, ikerturbós V8-as hibrid hajtásláncával a Temerario a hibrid HPEV-k új generációjának képviselőjeként osztályelső teljesítményt kínál. A Lamborghini „hivatalos műszaki partnereként” nagyon izgatottak vagyunk, hogy folytathatjuk közös utunkat, miközben a villamosítás határait feszegetjük, és a fenntartható motorsport új korszakát mozdítjuk elő.”

 

 

Széles abroncskínálat minden vezetői igény kielégítésére

 

Erős motorsport-örökségére építve a Bridgestone az ikonikus Potenza abroncscsaládot alkalmazza a Temerario nyári és versenypályára való felszereléséhez, egyedi fejlesztésű Potenza Sport és Potenza Race abroncsokkal.

 

A Temerario egyedi Bridgestone Potenza Sport abroncsainak mintázata a jármű sportos viselkedésének fokozása érdekében maximalizálja a kezelhetőséget száraz és nedves felületen, valamint nagy sebesség esetén is. A gumiabroncs Run-Flat homologizált változatban is elérhető, ami lehetővé teszi a sofőr számára, hogy egy defekt után is megőrizze az irányítást a volánnál, és biztonságosan vezethessen 80 km-en keresztül, akár 80 km/órás sebességgel. Ez az egyedi gumiabroncs a biztonság és a nyugalom mellett kiváló tapadást és extrém vezetési kényelmet biztosít.

 

Ezen kívül a Bridgestone egy egyedi Potenza Race abroncsot is tervezett, hogy a szuperautó kibontakoztathassa igazi képességeit – motorja ugyanis elsőként képes arra, hogy elérje a 10 000 fordulat/perc fordulatszámot. Ez az egyedülálló szerelés kiváló tapadást, fokozott kezelhetőséget és tartós teljesítményt biztosít minden pályarajongó számára. Ez a magas szintű tapadás a versenypálya-használatra kifejlesztett, egyedi abroncskeveréknek köszönhető.

 

A Bridgestone a teljes kínálatot kiegészítve a Temerario számára egyedileg fejlesztette ki a Blizzak LM005 téli gumiabroncsot is. A Bridgestone többszörösen díjnyertes abroncsa lehetővé teszi, hogy a hibrid szuperautó extrém téli körülmények között is csúcsteljesítményt nyújtson.

 

„A Temerario új mércét jelent a szupersportkocsik szegmensében, a legmagasabb szintű teljesítményt és kényelmet kínálja, és a Bridgestone tökéletes partner ahhoz, hogy maximálisan kiaknázzuk a benne rejlő lehetőségeket” – mondta el Cristian Mastro, a Lamborghini marketingigazgatója. „Az évek során fantasztikus partnerséget alakítottunk ki, amely újra és újra túllépi a határokat. Most, az elektromosság útján haladva együttműködésünk csak erősödik, miközben továbbra is beváltjuk az ígéreteket.”

 

 

Virtuálisan kifejlesztve a nagyobb hatékonyság és fenntarthatóság érdekében

 

A Bridgestone olaszországi K+F központjában a Lamborghini Temerario számára kifejlesztett gumiabroncs-család a vállalat egyedülálló virtuális abroncsfejlesztési technológiáját (VTD) használja. A technológia javítja a fejlesztési folyamat hatékonyságát és fenntarthatóságát, segítségével mintegy 200 fizikai prototípus kerül kiiktatásra, a fizikai járműtesztek száma 80 százalékkal, a fejlesztési idő pedig akár 50 százalékkal is csökkenhet. A technológia a gyári első szerelések fejlesztési szakaszában a nyersanyagfogyasztás és a CO2-kibocsátás akár 60 százalékos csökkenését is eredményezi.

 

A Lamborghini Temerario 2025-ben kerül piacra, egyedi tervezésű Bridgestone gumiabroncsai nyolcféle változatban, 20 és 21 colos méretben lesznek kaphatók. Az abroncsokat Európában fogják gyártani.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Futurisztikus környezetben készülnek Chery modelljei

Az ma már nem titok, hogy a Chery a legnagyobb kínai autóexportőr. Az azonban kevésbé közismert, hogy a vállalat központi fejlesztő- és gyártóüzeme is rekordokkal büszkélkedhet. A létesítmény méretei is impozánsak, ám igazán vezérlő és fejlesztő rendszereivel emelkedik ki a világon.

2024. szeptember 16. 10:08

Itt a jövő gumiabroncsa, újrahasznosított anyagokból

A Bridgestone bemutatja a Potenza Sport A-t, a vállalat első olyan, sorozatgyártásban készült gumiabroncsát, amely 55%-ban ISCC PLUS tanúsítvánnyal rendelkező újrahasznosított és megújuló anyagokat tartalmaz.*  Az ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) PLUS egy globálisan alkalmazható tanúsítási szabvány, amelynek célja, hogy növelje az alternatív alapanyagok átláthatóságát és nyomon követhetőségét a teljes ellátási láncban, a kiindulási ponttól egészen a végfelhasználóig.

2024. szeptember 14. 10:12

ABB innovatív töltési megoldások és hazai tervek az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapján

Szeptember 9. immár ötödik éve az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja, amelyet 2020-ban az ABB kezdeményezett. Idén a világnap alkalmából Márgus Norbert, az ABB Digitális & E-Mobilitás üzletág fejlesztési specialistája volt a Villanyautosok.hu heti podcastjának, a Villanyórának a vendége.

2024. szeptember 10. 10:21

Csillagos ötös a biztonságra – így készült a magyarországi bemutatkozásra az OMODA 5

Ötcsillagos biztonsági minősítést kapott augusztusban az ASEAN NCAP szervezettől a Chery Group hamarosan Magyarországon is bemutatkozó autója, az OMODA 5. 

2024. szeptember 8. 12:03

Hackerbiztos tanúsítványt kapott az LG Volkswagen számára kifejlesztett adó-vevő modulja

Az LG Electronics (LG) által a Volkswagen számára kifejlesztett, a járművek és a környezetük közötti kommunikációt lehetővé tevő V2X (vehicle-to-everything) megoldás megkapta az IT biztonság területén nemzetközileg elismert szabványnak számító Common Criteria (CC) tanúsítványt, a V2X kategóriában a világon elsőként. Ez az eredmény tovább erősíti az LG globális járműalkatrész-piacon betöltött vezető pozícióját, és rávilágít a vállalat fejlett képességeire a járművek kiberbiztonsága terén, amely terület egyre fontosabbá válik a hálózatba kapcsolt autók korában.

2024. augusztus 29. 16:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27