Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Hégető Honorka-díjra

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 27. 15:09

2024-ben is megnyílt a pályázati lehetőség azon szerkesztőségek és újságírók számára, akik olyan fontos társadalmi témákat hoznak napvilágra, amelyekre érdemes a nagyközönség figyelmét is ráirányítani. A 2003-ban indult díjat idén 20. alkalommal adják majd át, és ezúttal is olyan alkotásokkal lehet nevezni, amelyek videó, fotó vagy fotósorozat formájában mutatnak be társadalmi problémákat, valamint az azokra adott válaszokat, lehetséges megoldásokat. Idén egy új kategóriában, a legjobb első pályázót is díjazza a zsűri. A meghosszabbított határidő: szeptember 22.

Az elmúlt néhány évben számtalan, az egész társadalmat komolyan érintő kihívással kellett szembenézni. 2020-ban és 2021-ben a koronavírus és annak hatásai, 2022-ben elsősorban a szomszédunkban zajló, 2023-ban pedig az izraeli háború határozta meg emberek millióinak mindennapjait. A kiszolgáltatottak helyzete, a súlyos környezeti problémák, az infláció, az egészségügy, az oktatás vagy a gyermekvédelem helyzete pedig továbbra is meghatározó témái a hazai és nemzetközi közéletnek.

 

A 2024-es Hégető Honorka-díjra a 2023. szeptember 1. – 2024. szeptember 22. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotásokkal (videó, fotó vagy fotósorozat – maximum 10 kép) lehet pályázni.

 

A pályázatok meghosszabbított benyújtási határideje: 2024. szeptember 22.

 

A pályázat idei zsűrielnöke Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes művész. A zsűri további tagjai Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója, valamint Weyer Balázs újságíró. A fénykép formátumban beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

 

Idén egy új kategória szerint is ítél díjat a zsűri: a legjobb első pályázó díját olyan alkotó kapja, aki korábban még nem nevezett Hégető-díjra.

 

 

A Yettel hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének, és idén is különdíjat ajánl fel egy alkotásnak. A mobilszolgáltató a nyertes riportfilm alkotójának elismerése mellett a pályamű által felszínre hozott ügyet is támogatja, ezzel is felhívva a figyelmet az újságírok pótolhatatlan munkájának támogatására.

 

A Hégető-díjat 2003-ban, az RTL fiatalon, autóbalesetben elhunyt riportere, Hégető Honorka munkásságának emlékére alapították. Honorka elsősorban a hátrányos helyzetű emberek sorsával foglalkozó riportokat készített, amelyért 1999-ben Toleranciadíjat kapott.

 

A pályázati kiírás részletei itt érhetőek el: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/

 

Pályázati feltételek:

• Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó, illetve fotósorozat

• Az anyag terjedelme:

    – videó esetén: minimum 5 – maximum 30 perc

    – fotó esetén: minimum 1 – maximum 10 darab fotó

• Publikálás dátuma: 2023. szeptember 1. - 2024. szeptember 22.

 

A pályázati anyag tartalmazza:

• a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím)

• a pályamű címét és szinopszisát

• a megjelenés helyét és időpontját

 

A pályázatokat az alábbi oldalon lehet feltölteni: www.rtl.hu/hegetodij

 

A filmek formátuma: YouTube-link vagy Vimeo-link

 

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel Ignatovics Máriát lehet keresni az alábbi email címen: ignatovics@gmail.com

 

A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető-család, Yettel Magyarország Zrt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az európai közönség számára is debütált az LG legkisebb 4K projektora

Az LG Electronics (LG) a berlini IFA kiállításon mutatta be CineBeam Q (HU710PB) projektorát az európai közönségnek. A CineBeam Q egyedülálló, minimalista kialakításával, kiemelkedő képminőségével és izgalmas funkcióival valódi moziteremmé változtatja a nappalit – vagy éppen azt a helyiséget, amiben elhelyezzük.

2024. szeptember 13. 20:01

Fókuszban az adatközpontok energiafogyasztásának visszafogása

Idén szeptember 15., jövő évtől pedig május 15. a határidő, amikor a legalább 500 kW teljesítményigényű informatikai berendezésekkel rendelkező adatközpontok tulajdonosainak és üzemeltetőiknek nyilatkozniuk kell az energiahatékonyságukról. 

2024. szeptember 13. 18:17

NFC adatokat továbbító Androidos kártevőt fedezett fel az ESET kutatócsoportja

Az ESET kutatói felfedtek egy vadonatúj számítógépes kártevő programmal végrehajtott, úgynevezett crimeware kampányt, amely három cseh bank ügyfeleit vette célba. Az ESET által NGate-nek elnevezett Android alapú kártékony szoftver újszerű módon képes az áldozatok bankkártyáinak adatait a támadók telefonjára továbbítani. A támadók elsődleges célja az volt, hogy ATM-eken keresztül készpénzt vegyenek fel az áldozatok bankszámláiról. Ezt úgy érték el, hogy a fizikai bankkártyák NFC-adatait a támadó készülékére továbbították az NGate malware segítségével. Amennyiben ez a módszer sikertelen volt, a tettesnek még arra is volt egy tartalék terve, hogy az áldozatok számláiról más bankszámlákra utaljon át pénzösszegeket.

2024. szeptember 13. 13:01

Magyarország legjobb munkáltatói között a Yettel

Mit jelent a céges kultúra vagy a munkavállói jóllét, hogyan lehet a jelölteket bevonzani, miként lehet hatékony a munkatársak hosszú távú elköteleződése és hol a helye a fenntarthatóságnak? Többek közt ezeket a szempontokat vizsgálta egy független nemzetközi intézet, a TOP Employer Institute. Az eredmények alapján a Yettel hazánk legjobb munkáltatói közé került – az elismeréssel Magyarországon mindössze 17 cég rendelkezik.

2024. szeptember 13. 11:59

Ismét tévesen klasszifikált több médiaszolgáltató

Újabb két médiatartalom ügyében fordult a joghatósággal rendelkező külföldi társhatóságokhoz az NMHH. A Médiatanács e heti ülésén műsorkvóta-kötelezettséggel kapcsolatban fennálló adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítését is vizsgálta.

2024. szeptember 13. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27