Hackerbiztos tanúsítványt kapott az LG Volkswagen számára kifejlesztett adó-vevő modulja

forrás: Prím Online, 2024. augusztus 29. 16:51

Az LG Electronics (LG) által a Volkswagen számára kifejlesztett, a járművek és a környezetük közötti kommunikációt lehetővé tevő V2X (vehicle-to-everything) megoldás megkapta az IT biztonság területén nemzetközileg elismert szabványnak számító Common Criteria (CC) tanúsítványt, a V2X kategóriában a világon elsőként. Ez az eredmény tovább erősíti az LG globális járműalkatrész-piacon betöltött vezető pozícióját, és rávilágít a vállalat fejlett képességeire a járművek kiberbiztonsága terén, amely terület egyre fontosabbá válik a hálózatba kapcsolt autók korában.

Az új CC tanúsítványt egy olyan telematikai adó-vevő modul kapta meg, amelyet az LG kifejezetten a VW belsőégésű motorral szerelt járművei alapjául szolgáló MQB platformhoz fejlesztett ki. A CC tanúsítás azt jelzi, hogy az eszköz átfogó védelmet nyújt az illetéktelen hozzáféréssel vagy beavatkozásokkal szemben. A modul megfelelt a spanyol Országos Kriptológiai Központ (CCN) által meghatározott szigorú biztonsági előírásoknak is, és elnyerte az Evaluation Assurance Level (EAL) 2+ minősítést.

 

A V2X technológia révén a járművek kommunikálhatnak a környezetükben megtalálható különböző rendszerekkel, eszközökkel és technológiákkal, köztük más járművekkel (V2V), a közlekedési infrastruktúra elemeivel (V2I), valamint – okostelefonokon keresztül – a gyalogosokkal (V2P).  Erőteljes biztonsági megoldások nélkül a V2X eszközök és hálózatok hackerek célpontjaivá válhatnának, ami akár forgalmi torlódásokhoz, balesetekhez, illetve adatszivárgáshoz is vezethet. Azzal tehát, hogy LG proaktívan lép fel a V2X biztonsági fenyegetésekkel szemben, biztosítja, hogy fejlett telematikai járműkomponensei megfeleljenek az egyre szigorúbb európai biztonsági előírásoknak, nyugalmat garantálva ezáltal a járművezetők és az utasok számára.

 

 

Az LG elkötelezett amellett, hogy teljesítse a legmagasabb szintű járműbiztonsági előírásokat, és továbbra is olyan versenyképes autóipari megoldásokat kínáljon, amelyek a biztonságot és a megbízhatóságot helyezik előtérbe. A Volkswagen MQB platformjához készült adó-vevő modul CC tanúsítványának megszerzését követően az LG azt tervezi, hogy egy éven belül ugyanezt eléri a VW elektromos járműveinek MEB platformjához szánt V2X megoldása esetében is.

 

A V2X-megoldások biztonsági tanúsítványainak megszerzésén túl az LG az autóelektronikai üzletágának minden területén fokozott biztonságra törekszik. Ennek megfelelően a vállalat járműalkatrész-ipari üzletága (LG Vehicle component Solutions Company) 2022-ben megkapta a Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX) tanúsítványt, tavaly februárban pedig a TÜV Rheinlandtól a Cyber Security Management System (CSMS) tanúsítványt.

 

„Azzal, hogy a Volkswagen számára kifejlesztett V2X megoldásunk biztonságossága kiérdemelte a CC tanúsítványt, bizonyítottuk a jövő mobilitási ágazatában elérhető sikerek szempontjából kulcsfontosságú járműalkatrész-technológiánk és biztonsági képességeink magas színvonalát” – mondta Eun Seok-hyun, az LG járműalkatrész-ipari üzletágának elnöke. „Az LG tovább erősíti pozícióit a globális autóalkatrész-piacon, olyan innovatív és megbízható megoldásokat kínálva, amelyek mindenki számára biztonságosabbá teszik az utakat.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az SAP Hungary és a Gábor Dénes Egyetem

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, az SAP Hungary, és a sokrétű IT és gazdasági képzési portfólióval rendelkező, innovációban élen járó Gábor Dénes Egyetem. Az együttműködési szerződést az egyetem tanévnyitó ünnepségén írta alá Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója és Dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke.

2024. szeptember 16. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27