Egyesítette erőit a Packeta és a FoxPost

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 2. 11:52

Lezárult az ügylet, mellyel Magyarország legnagyobb személyes csomagátadási pont hálózata jött létre, amely több mint 2 700 csomagautomatát és 1 800 csomagátvételi pontot kínál az ügyfelek számára. A FoxPost Packetához való csatlakozásával a két cég magas színvonalú szolgáltatásai egyesülnek, létrehozva Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózatát.

Az egyesülést követően a FoxPost hozzáférést kap a Packetával együttműködő több mint 40 000 webshophoz, valamint a Packeta határokon átnyúló üzleti lehetőségeihez. Mindkét vállalat vezetősége megkezdi a fokozatos integrációt annak érdekében, hogy a FoxPost és a Packeta legjobb felhasználói élményeinek elemeit ötvözve kifogástalan szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleik számára. A létrejött új, közös szervezet határozottan elkötelezett a vállalat hálózatának továbbfejlesztése és bővítése mellett, amely az év végére meghaladja Magyarországon az 5 000 átvételi pontot, több mint 3 000 csomagautomatával.

 

„Ez a fúzió nemzetközi mércével is jelentős startup-sikertörténet. Az egyesüléssel Magyarország vezető csomagautomata szolgáltatója jön létre, amely képes lépést tartani az egyre növekvő piaci igényekkel, javuló szolgáltatási minőség mellett. Ezzel a lépéssel páratlan innovációs potenciál született: elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mind a FoxPost, mind a Packeta legjobb gyakorlatait megőrizve olyan vállalatot építsünk, amely több, mint a részek összege. Hálásak vagyunk mindenkinek – befektetőknek, jelenlegi és volt munkatársainknak, partnereinknek és legfőképp felhasználóinknak – aki az elmúlt 10 év alatt hozzájárult ehhez a sikerhez” – mondta el Bengyel Ádám, a FoxPost alapítója.

 

 

„A magyar piacot kulcsfontosságúnak tartjuk portfóliónkban, ezért örülök, hogy ez az akvizíció lehetővé teszi számunkra, hogy még jobb szolgáltatást biztosítsunk ügyfeleink számára. A FoxPost jelentős szereplő a csomagautomata piacon, 1500 automatával, csak az elmúlt évben közel 10 millió csomagot szállított magyar ügyfeleknek. A magas ügyfélelégedettség és az erős márka révén a FoxPost kiválóan kiegészíti a Packetát, és segíti hálózatunk megerősítését és bővítését a csomagautomaták terén, amelyek egyre népszerűbbek a magyar ügyfelek körében” – nyilatkozta Erich Čomor, a Packeta Csoport vezérigazgatója.

 

Ez év júniusában jelentették be, hogy a Foxpost, nemzetközi tulajdonossal folytathatja dinamikus növekedését, miután a Wallis Csoport, a Trueway (korábbi nevén Finext) és az alapítók megállapodtak a vállalat értékesítéséről. A vevő a Packetát is tulajdonló CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group által létrehozott konzorcium.

 

A felhasználók a Packeta nemzetközi hálózatának előnyeit nemcsak Csehországban és Szlovákiában, hanem a legtöbb európai piacon élvezhetik. A magyar webáruházak azonnal használhatják Európa legnagyobb csomagátvételi hálózatát, miközben a cseh és szlovák vásárlók, valamint az e-kereskedelmi szereplők hozzáférést kapnak Magyarország legnépszerűbb csomagterminál-hálózatához.

 

A FoxPost 10 évvel ezelőtt alakult, amikor az első befektetők, a Wallis és a Finext csoportok meglátták a lehetőséget az ötletben és a menedzsmentben. A tranzakció lebonyolításában a Heal Partners M&A tanácsadó cég működött közre, míg a jogi hátteret a CMS, valamint a Forgo, Damjanovic és Partners biztosította.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27