Az analóg már nem versenyképes: hamarosan indul a MENTA

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 6. 11:41

Az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége idén is megrendezi hagyományos MENTA konferenciáját DigitALL-INspirations FOR COMPETITIVENESS címmel. A rendezvényre 2024. szeptember 19-20-án kerül sor Balatonalmádiban. Ahogy a konferencia címe is tükrözi, a digitalizáció mára már nélkülözhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez a gazdaság valamennyi területén. Az előadások a legfrissebb elemzésekre és a legújabb technológiai innovációkra épülnek, a gyakorlatban is hasznosítható megoldásokat mutatnak be, így elősegítve a vállalatok versenyképességének növelését.

Szeptember 19-20-án a balatonalmádi Hunguest BÁL Resortban rendezi meg az IVSZ a digitális gazdaság szereplőinek legfontosabb eseményét, a MENTA konferenciát. A rendezvényen a résztvevők a jövőt meghatározó felsővezetőkkel és döntéshozókkal vitatják meg az iparágakat formáló technológiai és társadalmi trendeket, a felgyorsuló változáshoz illeszkedő stratégiákat és az üzleti sikereket támogató jó gyakorlatokat. 

 

A konferenciát Dr. Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke nyitja meg: terítékre kerül többek között a felhőtechnológiák gazdasági előnye, melyet az IVSZ saját hatástanulmányban is vizsgált, és az, hová jutottunk egy év alatt a mesterséges intelligencia használatával, vajon beigazolódtak-e az akkori várakozások és félelmek. A második nap megnyitóját Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) minisztere tartja az innovációs és a versenyképesség viszonyáról, valamint arról, miért olyan elválaszthatatlan mindez a digitalizáció felgyorsításától.

 

 

A konferencián előadást tart Zábori Balázs, a Remred Zrt. és a Martonvásáron épülő Remtech űrtechnológiai központ társalapítója, a Remred Zrt. műszaki vezetője, illetve a 4iG Űr és Technológiai Zrt. space domain technológiai vezetője. Előadásából a kisműholdas szolgáltatásokról, mint dinamikusan fejlődő és válságálló piaci szegmensről tájékozódhatnak a résztvevők. Emellet Dr. Sik András, a 4iG Space and Defence Technologies vezérigazgatói tanácsadója arra világít rá, hogyan szolgálhatják a műholdak és a drónok egy jól működő adatipar kiépítését. 

 

Az űrtechnológia mellett szó lesz még az idei év forró témájáról, a NIS2-ről is rendszerintegrátori szemszögből, a Magyar Bankholding előadása keretében középpontba kerül a banki transzformáció, és idén sem maradunk a digitális készségek és a hazai fejlesztői piac megbeszélése nélkül.

 

A konferencia résztvevői nem csak magyar példákból meríthetnek inspirációt, hiszen számos külföldi szakember is megosztja tapasztalatait. Arun Jain, a Polaris Group alapítója a design thinkingről fog beszélni, és színpadra lép Elisabeta Moraru, a Google romániai Country Managere is. Emellett Krzysztof Kaziow a Google Cloud Customer Engineering vezetője, valamint Patrice Amann, a Microsoft pénzügyi szektorért felelős EMEA-vezetője is előad a rendezvényen.

 

A konferencia zárásaként pedig izgalmas beszélgetést hallgathatnak meg a résztvevők, amelyben meghatározó cégvezetők, mint például Daradics Kinga, az eMAG ügyvezető igazgatója, vagy Leveleki Zsolt, a Magyar Posta informatikai főigazgatója beszélgetnek arról Vinnai Balázzsal, az IVSZ elnökével és Gonda Gáborral, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesével, mire van szüksége a megrendelői oldalnak az IKT-beszállítóktól ahhoz, hogy minél zökkenőmentesebben tudják végrehajtani vállalatuk digitális átállását, és hatékonyabbá tehessék működésüket.

 

MENTA 2024 – DigitALL-INspirations FOR COMPETITIVENESS

Helyszín: Hunguest BÁL Resort, Balatonalmádi

Időpont: 2024. szeptember 19-20.

A konferencia pontos menetrendjét, egyéb részleteit az IVSZ MENTA 2024 honlapján olvashatja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27