Csillagos ötös a biztonságra – így készült a magyarországi bemutatkozásra az OMODA 5

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 8. 12:03

Ötcsillagos biztonsági minősítést kapott augusztusban az ASEAN NCAP szervezettől a Chery Group hamarosan Magyarországon is bemutatkozó autója, az OMODA 5. 

Az ASEAN NCAP ötcsillagos járműbiztonsági minősítésének elnyerését Kuala Lumpurban jelentette be a vállalat. Az ASEAN NCAP értékelés során az OMODA 5 88,64 összpontszámot ért el. A jármű a 18 tesztelem közül 11-ben maximális pontszámot kapott, különösen jól teljesített az autó a felnőtt és a gyermek utasok védelme, valamint a vezetőtámogató rendszerek terén, ahol a legmagasabb pontszámot kapta riválisai közül. A Chery Group kisméretű SUV-je nem csak Ázsiában, de Európában is kivívta magának az ötcsillagos biztonsági értékelést, az Euro NCAP 2022-ben ítélte oda a járműnek ezt a minősítést.  

 

A nemzetközi elismerések mögött az OMODA 5 fejlesztőinek és gyártóinak rendíthetetlen elkötelezettsége és munkája áll, akik a „biztonság az első” jelszó alapján végzik munkájukat. Az OMODA 5 fejlesztése során már a kezdetektől fogva minden szempontból – anyagok, szerkezet, intelligenskonfiguráció, stb, – a kiválóságra törekedtek, előtérbe helyezve a globális 5 csillagos biztonsági szabványok elvárásait és a felhasználók biztonságát.

 

 

A minél teljesebb utasvédelem érdekében az OMODA 5 karosszériájának 78 százalékához nagy szakítószilárdságú acélt használtak fel. Az ütközésvédelemért felelős kulcsfontosságú területeket különösen nagyszilárdságú acéllal és 1500 Mpa (megapascal) szakítószilárdsággal büszkélkedő, melegen sajtolt acéllal erősítették meg. Ez a robusztus szerkezet hatékonyan védi a járműben tartózkodókat.

 

Ezzel párhuzamosan az OMODA 5 innovatív „ketreces energiaelnyelő” kialakítással rendelkezik, amely hatékony ütközéselnyelést és az ütközési energia eloszlatását biztosítja mind frontális, mind oldalirányú ütközés esetén. Miközben az utastér sértetlen marad, ez a szerkezet képes minimalizálni az utasokra ható erőt, növelve az általános biztonságot.

 

Az OMODA 5 az ASEAN NCAP teszt egy másik vizsgálati elemében – biztonsági asszisztens (SA) – elért legmagasabb pontszáma mutatja, hogy milyen fejlett intelligens vezetéstámogató technológiát alkalmaznak a járműben. Ez a technológia 16 intelligens biztonsági funkcióval büszkélkedhet, köztük a 360°-os panorámakamerával, a teljes sebességtartományban üzemelő, adaptív sebességtartó automatikával (ACC), vagy a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő rendszerrel (RCTA). Ezek a technológiák együttműködve időben felhívják a vezető figyelmét a biztonsági kockázatot jelentő forgalmi helyzetekre, például az előttünk haladó jármű vészfékezésére, a vezető fáradtságából fakadó, véletlen sávelhagyásra, vagy a holttérben haladó járművekre, amelyek sávváltáskor jelenthetnek veszélyt.

 

A Chery Group stratégiájában kiemelt figyelmet kap a globális jelenlét erősítése, a cég nemzetközi terveiben fontos szerepet játszik az európai piac is. Ennek jegyében idén szeptembertől Magyarországon is kapható lesz a vállalat OMODA 5 modellje, melynek forgalmazását Magyarországon a Genius Automotive Europe látja el. A Chery által gyártott OMODA márka első körben Budapesten több helyszínen, valamint Kecskeméten lesz elérhető. A közeljövőben a hálózat tovább fog bővülni, és számos megyeszékhelyen lehet majd megvenni ezeket az autókat. Az OMODA 5 1,6-os benzines crossover bevezető ára, alapfelszereltséggel 10 millió forint lesz. Várhatóan idén novembertől a jármű tisztán elektromos változata is kapható lesz majd nálunk.

 

Az 1997-ben alapított Chery a legnagyobb kínai autóexportőr. A cég tavaly közel 1,9 millió járművet adott el, ebből 900 ezret külföldön. A társaság rendelkezik európai gyártóbázissal is, Barcelonában van üzemük, Németországban pedig fejlesztőközpontot működtetnek.

Kulcsszavak: Chery Group autó

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Bemutatták a legújabb Iveco modelleket Miskolcon

Az Iveco Miskolcon mutatta be először teljesen megújult haszongépjármű-palettáját, amely járművek a személyautók kényelmével és tudásával veszik fel a versenyt. Az esemény azonban nem csak a járművek újdonságaira hívta fel a figyelmet, hanem hivatalosan megnyitották a régió egyik legkomplexebb létesítményét is, amely a járművek és sofőrjeik számára egyaránt biztosít feltöltődést és professzionális kiszolgálást.

2024. szeptember 17. 20:14

Futurisztikus környezetben készülnek Chery modelljei

Az ma már nem titok, hogy a Chery a legnagyobb kínai autóexportőr. Az azonban kevésbé közismert, hogy a vállalat központi fejlesztő- és gyártóüzeme is rekordokkal büszkélkedhet. A létesítmény méretei is impozánsak, ám igazán vezérlő és fejlesztő rendszereivel emelkedik ki a világon.

2024. szeptember 16. 10:08

Itt a jövő gumiabroncsa, újrahasznosított anyagokból

A Bridgestone bemutatja a Potenza Sport A-t, a vállalat első olyan, sorozatgyártásban készült gumiabroncsát, amely 55%-ban ISCC PLUS tanúsítvánnyal rendelkező újrahasznosított és megújuló anyagokat tartalmaz.*  Az ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) PLUS egy globálisan alkalmazható tanúsítási szabvány, amelynek célja, hogy növelje az alternatív alapanyagok átláthatóságát és nyomon követhetőségét a teljes ellátási láncban, a kiindulási ponttól egészen a végfelhasználóig.

2024. szeptember 14. 10:12

ABB innovatív töltési megoldások és hazai tervek az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapján

Szeptember 9. immár ötödik éve az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja, amelyet 2020-ban az ABB kezdeményezett. Idén a világnap alkalmából Márgus Norbert, az ABB Digitális & E-Mobilitás üzletág fejlesztési specialistája volt a Villanyautosok.hu heti podcastjának, a Villanyórának a vendége.

2024. szeptember 10. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34