Véglegessé vált a Kulcs-Soft cégformaváltása

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 17. 10:04

A rendkívüli közgyűlés határozata értelmében néhány hónapon belül zártkörű részvénytársaságként folytatja működését a Kulcs-Soft. 

A tőzsdei kereskedéstől való elfordulás előzménye, hogy a tulajdonosok és a menedzsment megállapította, hogy a kitűzött bővülési- és fejlesztési tervek finanszírozását saját erőből képesek lebonyolítani, így nem érzik indokoltnak, hogy a cégrészvények a továbbiakban nyilvános kereskedésben maradjanak. 

 

Az éves osztalékkifizetésről a rendes közgyűlés már áprilisban döntött, ezt követően hívta össze az igazgatóság a rendkívüli közgyűlést, amely szeptember 16-án nagy többséggel fogadta el a cégvezetés előterjesztését a nyílt kereskedésben lévő részvények kivezetéséről és a cégforma zártkörű részvénytársasággá történő átalakításáról.  

 

A hivatalos közgyűlési határozatot követően, a részvények társaság általi megvásárlása a törvényileg meghatározott folyamat és részvényárfolyam mellett történik meg azon részvényesek esetén, akik élni kívánnak ezzel a lehetőséggel. „12 milliárd forintot is meghaladó cégértéken vásárolja majd meg a Kulcs-Soft a részvényeit – ez pedig mindenképpen a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő piaci szereplők közé emeli a céget az IT szektorban” – mutat rá egy fontos részletre Szabó Ervin, a Kulcs-Soft vezérigazgatója. 

Kulcsszavak: Kulcs-Soft +céginfó

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mától Magyarországon is Ayvens néven működik a legnagyobb hazai flottakezelő

Ayvens márkanév alatt folytatja tevékenységét hazánk legnagyobb flottakezelője és mobilitási szolgáltatója, az ALD Automotive | LeasePlan. Az új márka létrejöttének előzménye, hogy 2023 májusában a Societe Generale csoporthoz tartozó ALD Automotive felvásárolta a LeasePlant, az integráció egyik fontos lépéseként pedig immáron Magyarországon is Ayvens néven folytatja működését a vállalat. Az Ayvens világszerte 42 országban 3,4 milliós flottát üzemeltet, melyből több mint 550 000 elektromos meghajtású. Magyarországon az Ayvens közel 3000 ügyfele részére nyújt mobilitási megoldásokat, és összesen mintegy 33000 járműből álló flottát kezel.

2024. szeptember 18. 18:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34