Új eszközt kínál az épületek dekarbonizációjához a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2024. szeptember 28. 16:59

Több millió dolláros megtakarítás, az energiahatékonysági és szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó beruházások megtérülésének még pontosabb kiszámítása az épületek felújítása során – többek között ezt kínálja a Schneider Electric új megoldása. A „Building Decarbonization Calculator” elkészítéséhez közel félmillió épület adatait használták fel. 

A globális klímavédelmi célok eléréséhez elengedhetetlen, hogy az épületek esetében is növeljük az energiahatékonyságot és csökkentsük a szén-dioxid-kibocsátást. Az ingatlantulajdonosok és -üzemeltetők dekarbonizációs erőfeszítéseit támogatja a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat új „Building Decarbonization Calculator” nevű megoldása. 

 

Ez a kalkulátor egy olyan innovatív, online eszköz, amely lehetővé teszi az épületek tulajdonosai és üzemeltetői számára, hogy gyorsan tesztelhessék és felmérhessék az energiafelhasználást és szén-dioxid-kibocsátást csökkentő intézkedések (Energy and Carbon Conservation Measures – ECCM) széles körét, és szimulált adatok alapján könnyen meghatározhassák a legjobb lehetőségeket. Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyan értékeljék és rangsorolják a különböző felújítási forgatókönyveket, segítve őket a teljes ráfordítás és a kibocsátás kiegyensúlyozásának összetett folyamatában, hogy meghatározhassák a számukra legcélravezetőbb utat a nettó zéró kibocsátás eléréséhez. 

 

 

Az új eszköz elkészítéséhez összesen közel 500 ezer, változatos funkciójú, méretű és földrajzi elhelyezkedésű épület teljesítmény adatait használták fel. A Schneider Electric új kalkulátorát alkalmazták a közelmúltban egy nagy bostoni irodaépület felújítási projektjének elemzéséhez. A megoldás segítségével 3,7 millió dollárnyi energiamegtakarítás és egymillió dollárnyi bírság elkerülése válik lehetővé egy évtized alatt, aminek köszönhetően a fejlesztés megtérülési ideje hét év lesz. Az elemzés során modern épületirányítási rendszerek, energiahasználatot figyelő szoftverek, valamint napelemes rendszerek telepítésével, akkumulátoros energiatárolással és mikrohálózat kialakításával számoltak.

 

„Mivel a szabályozási követelmények egyre szigorúbbak az olyan nagyvárosokban, mint New York és Boston, illetve olyan országokban, mint Franciaország és az Egyesült Királyság, a „Building Decarbonization Calculator” hatékony tanácsadó eszköz, amely támogatja a helyi előírásoknak való megfelelést, miközben megmutatja, milyen utat érdemes választani az üzemeltetési fejlesztések során. Ezt az innovatív digitális megoldást úgy terveztük, hogy támogassa az épületek tulajdonosait és üzemeltetőit a kibocsátás csökkentésében, az energiahatékonyság javításában és az üzemeltetési költségek visszafogásában, segítve ezáltal azt, hogy a jelenleginél gyorsabb ütemben újuljanak meg épületeink” – mondta el Mike Kazmierczak, a Schneider Electric „Digital Energy” részlegéért felelős alelnöke. 

 

A „Building Decarbonization Calculator” megalkotásában a Schneider Electric együttműködött a JLL-el, a világ egyik vezető kereskedelmi ingatlan- és befektetési menedzsment cégével, valamint a San Francisco-i székhelyű EHDD építésziroda C.scale nevű leányvállalatával. A JLL az épületek teljesítményének modellezésével támogatja a kalkulátort, a C.scale pedig szorosan együttműködik a Schneider Electrickel a gépi tanulási modellek fejlesztésén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új eszközt kínál az épületek dekarbonizációjához a Schneider Electric

Több millió dolláros megtakarítás, az energiahatékonysági és szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó beruházások megtérülésének még pontosabb kiszámítása az épületek felújítása során – többek között ezt kínálja a Schneider Electric új megoldása. A „Building Decarbonization Calculator” elkészítéséhez közel félmillió épület adatait használták fel. 

2024. szeptember 28. 16:59

Az európaiak csupán 15%-a tudja, hogyan fordíthatja az AI-t a mindennapi élet javára

A Samsung legfrissebb kutatása* rámutat, hogy az európaiaknak csak töredéke érzi magát biztosnak abban, hogy képes használni az AI-t a mindennapokban. A tíz európai országban, több mint 11 000 résztvevő megkérdezésével végzett felmérés szerint a válaszadók több mint fele szeretné, ha az AI egyszerűsítené az életét (53%), fokozná a szórakozási lehetőségeket és javítaná az életminőséget: a takarítás és az időmegtakarítás a prioritások közé tartozik. A válaszadók 42 százaléka örülne, ha az AI segítené az intelligens otthoni eszközök hatékony összekapcsolódását.

2024. szeptember 28. 15:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10