Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

forrás: Prím Online, 2024. október 2. 19:34

A Red Bull Basement kezdeményezés a bolygó ifjú koponyáinak ad lehetőséget, hogy kibontakoztassák ötleteiket, ezzel pozitív hatást gyakorolva világunkra. Az egyetemista versenyzők idén a mesterséges intelligenciát is segítségül hívhatják kiemelkedő innovációik megvalósítása érdekében.

Korunk legnagyobb innovátorait többek között az is összeköti, hogy a valódi hatás elérése érdekében céltudatosságuk már egy vállalkozói ambícióval is párosul. Az egyedi ötletekre mindig van kereslet a Red Bull Basement versenyében, a márka pedig lehetőséget biztosít a fiatal gondolkodóknak egy olyan együttműködésre, ahol személyes fejlődési lehetőségek, szakmai workshopok és kapcsolatépítés keretében tökéletesíthetik ideáikat. Könnyen lehet, hogy a következő világmegváltó megoldás épp Magyarországról indul majd útjára.

 

Popovics Kinga és Guthy Máté

 

A korábbi években az egyetemista ötletgazdák már rengeteg bámulatos ötletet mutattak be, amelyek megvalósítását, továbbfejlesztését a Red Bull Basement esemény után is folytatták. Volt, aki elhasznált mosóvizet újrahasznosító mosógépet hozott létre, míg másnak a hanghullámokat sikerült elektromossággá formálnia eszköze segítségével. Az elmúlt években magyar diákok is bemutathatták ötleteiket: 2020-ban Popovics Kinga és Guthy Máté, a termékek vízindexét megjelenítő IWI-projekt ötletgazdái egészen a TOP 10-ig meneteltek a versenyben, három éve pedig Lengyel Kristóf vitte energiafelhasználást optimalizáló alkalmazását a döntőbe.

 

Lengyel Kristóf

 

A nemzetközi versenyre november 5-ig várják a szervezők az inspirációt ébresztő, a világot pozitív irányba terelő innovátorok érkezését, akik egyénileg vagy két fős csapatokban jelentkezhetnek. Újítás ezúttal, hogy a Red Bull Basement idei versenyzői a mesterséges intelligenciát is használhatják a megvalósítás és az üzleti terveik megalkotása érdekében. A jelentkezést követően a szakmai zsűri kiválasztja a legjobb pályázót minden országból, akik egy nemzetközi színtéren, szakértők és mentorok bevonásával fejleszthetik tovább ötletüket. December 2. és 6. között Tokióban, a verseny döntőjén pedig bemutathatják a kidolgozott koncepciót is. A nyertes csapat jutalma egy út a Szilícium-völgybe, ahol személyre szabott mentorálást kapnak és kapcsolatokat építhetnek az iparág vezetőivel.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A ChatGPT kinyírja a keresőoptimalizálást?

A mesterséges intelligencia és a nyelvi modellek, mint például a ChatGPT, az elmúlt években robbanásszerűen terjedtek el, és mind a felhasználók, mind a vállalkozások számára új kihívásokat jelentenek. A ChatGPT jelenlegi, körülbelül 200 milliós felhasználói bázisa ugyan elenyésző a Google vagy a Google által bevezetett Gemini 4,3 milliárd felhasználójához képest – ami a Föld lakosságának közel fele –, azonban ez a szám rövid idő alatt nőtt ekkorára, ami komoly kérdéseket vet fel a vállalatok számára.

2024. október 3. 16:27

Egyre magasabb szintekre tör az IT

Backoffice-ból stratégiai területté vált az IT a cégek életében, hiszen ma már nemcsak a rendszerek működését, de egy cég fejlődését, stratégiai irányvonalait is erőteljesen meghatározhatja – véli a K&H IT vezetője. Ehhez igazodva az IT kiadások is egyre tetemesebb részét teszik ki a működési költségeknek – elérve akár a 70 százalékot is. Különösen igaz ez a bankokra, ahol az innovatív informatikai megoldások már a pénzügyi tranzakciók részét képezik.  

2024. október 3. 14:56

Íme a legvilágpiacképesebb magyar e-kereskedők

Első alkalommal adták át a HungarEcomm Stars Díjat, Magyarország legkiemelkedőbb, világpiacon is versenyképes e-kereskedelmi vállalkozásainak.

2024. október 3. 13:15

A PwC megvette a GKID-t

A GKID megállapodást kötött a PwC-vel, melynek értelmében a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. 100%-os tulajdonrészt szerzett a GKID Research & Consulting Kft-ben. Ezzel a PwC tanácsadási üzletága digitális kereskedelmi, csomaglogisztikai, médiapiaci valamint adatszolgáltatási és piackutatási kompetenciával is bővül.

2024. október 3. 11:39

Második alkalommal indult „Jogtudatosan” felvételi előkészítő kurzus a Széchenyi-egyetemen

Gyermekvédelmi szimpóziummal nyitotta meg „Jogtudatosan” felvételi előkészítő kurzusát a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara. A nyolcalkalmas, elsősorban középiskolásoknak szóló program során a résztvevők széles körű jogi ismeretekre tehetnek szert, és intézményi pontokat is szerezhetnek egyetemi felvételijükhöz.

2024. október 3. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37