Tihany, Október 24-25 - A hazai internetvilág legnagyobb szakmai tanácskozása

MTI Sajtóadatbank, 2001. október 11. 13:04
"Előre szaladtunk vagy lemaradtunk?" a mottója az Internet Hungary 2001 elnevezésű szakmai tanácskozásnak, amelyet október 24-25 között rendeznek az internetes szakterületek képviselőinek és a világháló felhasználóinak Tihanyban - jelentette be Csermely Ákos, a konferencia rendezőségének társelnöke egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
A kétnapos rendezvényen elsősorban azokra a kérdésekre keresik a választ a résztvevő szakemberek és érdeklődők, hogy a tavalyi találkozó óta milyen változások történtek a hazai internetszakmában, beigazolódtak-e az elmúlt évben megfogalmazott remények és félelmek, milyen helyet tölt be az internet a gazdaságban, bekerülhet-e Magyarország az információs társadalmak élvonalába vagy behozhatatlan lemaradással küszködik, valamint hogy a vállalkozások milyen szerepet szánnak a világhálónak: munkaeszközt vagy inkább kommunikációs csatornát látnak benne - mondta Csermely Ákos.

Sükösd Miklós a rendezvény másik társelnöke beszámolt arról, hogy 2000-ben közel kilencszázan vettek részt a programsorozaton, és az idén is hasonló érdeklődésre számítanak. A tavalyi tanácskozás révén az Internet Hungary a szakma egyik legjelentősebb fórumává vált. A szervező elmondta, hogy az előadásokat és beszélgetéseket két nagy téma, az elektronikus kereskedelem, illetve az internetes kommunikáció, az e-politika és a szórakoztatás köré csoportosítják, így mindenki érdeklődésének és szakmájának megfelelően válogathat a programokban.

Az előadások közül Sükösd Miklós kiemelte a kormányzati portállal és az önkormányzati site-okkal foglalkozó beszélgetést, az internetszabályozásról és a szerzői jogokról szóló vitát, valamint a világháló biztonsági kérdéseiről szóló beszélgetést.

"Emellett szó lesz a média internetes megjelenéséről, a hírszolgáltatás és a szórakoztatás ötvöződéséről, a televíziós műsorok felbukkanásáról a neten" - mondta a szervező. Sükösd Miklós felhívta a figyelmet az izgalmasnak ígérkező záróvitára, amelyet "Ki a jobb?" címmel a Linux és a Microsoft képviselői között rendeznek meg. A szervezők tájékoztatása szerint az esemény megnyitója és fővédnöke Stumpf István kancelláriaminiszter lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55