Két Info kiállítás is lesz jövőre

Változik a kiállítások rendje

Szalay Dániel, 2002. április 17. 08:22
Mint ahogy arról a Prím Online az elsők között hírt adott nemrégiben, elmaradt az idei Compfair kiállítás Budapesten, a BNV területén. A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy jövőre a másik hazai számítástechnikai kiállítás, Info is gyökeresen megváltozik. Nevezetesen: két Infót rendeznek majd a vásárcsarnok területén, egy szakmait és egy, a nagyközönséget megcélzót. Az új nevek: INFOtrend és INFOmarket.
A gazdasági recesszió, az IT-szakmát is sújtó válság máris meghozta "gyümölcsét", az információtechnológiával foglalkozó vállalatok a kedvezőtlenül alakuló piaci feltételek miatt igyekeznek lefaragni az olyan marketingkiadásokból, amelyek esetleg kisebb haszonnal kecsegtetnek. Ennek áldozata lett az évek óta bajban lévő Compfair is, amelyet az utolsó pillanatban fújt le annak szervezője.

2002-ben az Ifabo utódjaként emlegetett, eddig nagyobb érdeklődést kiváltó Info kiállítást is érinti majd a trend. Ez ugyanakkor akár kedvező változás is lehet a legnagyobb, hazánkban szervezett számítástechnikai kiállítással kapcsolatosan, hiszen különválasztották a szakmát a nagyközönségtől.

Tekintettel arra, hogy az Info 2001-en a korábbi évek kiállítóinak csak mintegy 40%-a vett részt, jövőre kettéválasztják az eddig mindig tavasszal megrendezett seregszemlét.

Az idei év tavaszán immár harmadik alkalommal megrendezett Info 2001-en a látogatók egyébként 5256 négyzetméteren 164 cég termékeivel, szolgáltatásaival ismerkedhettek meg. Az Infóról úgy hírlik, sok kiállítót "elrabolt" a Compfairtől. Számos cég inkább a nagyobb tekintélynek örvendő Infóra vonult ki, és az őszi kiállítást - amelyet többen egyszerű felvonulásnak, számítógépes bazárnak tartottak - kihagyták.

2002. április 23-25-ig tart majd az INFOtrend Információtechnológiai és Telekommunikációs Konferencia és Szakkiállítás a csarnokban, majd az ősszel rendezik a nagyközönség szóló INFOmarket Információtechnológiai és Telekommunikációs Vásárt, amely szeptember 13-19. között lesz. Míg előbbi - mint ahogy a neve is mutatja - inkább szakmai előadásokból, konferenciákból áll majd, addig utóbbi célozza meg vélhetőleg a kisfelhasználókat is.

A nagyközönséget megcélzó kiállítás őszi időpontjából arra is következtethetünk, hogy ez lényegében válasz arra a kérdésre is, hogy jövőre lesz-e Compfair. Ez alapján úgy tűnik, hogy nem, hiszen sejthető, hogy gyakorlatilag az Informarket lesz a Compfair helyett.

Lehet ismét tanulni az új neveket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50