Ericsson: találkozz szemtől szemben!

Kollár Csaba, 2002. március 21. 19:34
Az Ericsson Video Gateway System (VIG) elnevezésű fejlesztésének köszönhetően az IP kapcsolat a 3G készülékek és az IP LAN/WAN hálózatok között már most lehetséges. A videotelefonálás elérkezett ugyanis abba a szakaszba, hogy szinte már most realizálható legyen.
A videotelefonálás a 3G készülékek és a vezetékes (helyhez kötött) PC-k között az eddiginél nagyobb átjárhatóságot biztosít az egyes kommunikációs eszközök tekintetében. A VIG segítségével az IP kapcsolat a 3G készülékek és az IP LAN/WAN hálózatok között nem csak videotelefonálást tesz lehetővé, hanem többek között online webes találkozókat is.

A VIG támogatja a társas kommunikációt is, ami a legnagyobb kommunikációs szabvány a 3GPP-n belül. A szabvány leírása értelmében “a 3GPP olyan folyamatos és valós idejű műsorsugárzást ír elő, ahol a megengedett késés olyan kicsi, hogy a száj mozgása és a hallott beszéd közötti esetleges elcsúszás ne legyen érzékelhető”.

A társas kommunikáció három elem együttesét jelenti: hang, kép, adat. Az általa megvalósítható legígéretesebb alkalmazás a videotelefon, hiszen így nem csak halljuk, hanem láthatjuk is partnerünket. További érdekes alkalmazás lehet az – állítja Anders Bohlin, az Ericsson Radio Systems AB képviseletében – hogy a képernyőn rajzolunk valamit (pl.: egy tervrajzot), amit aztán a 3G készüléket használó (pl.: a cégtől távol dolgozó kollega) szintén megtekinthet. A három összetevő részét képezi a 3G 324M multimédia protokollnak, amelyet “esernyő protokollnak” is neveznek.

A Ericsson Video Gateway System (VIG) 2002 negyedik negyedévétől lesz elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36