A Nokia Kommunikátor sorozat új tagja: 9210i

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 21. 18:56
A Nokia ma bemutatta Kommunikátor sorozatának új tagját, a Nokia 9210i Kommunikátort. A Nokia 9210i Kommunikátor továbbfejlesztett internetböngésző és biztonsági funkcióval rendelkezik, adatkezelése gyorsabb, és támogatja a stream vezérlésű és flash tartalmakat.
Az új alkalmazások egész sorával felszerelt, és megnövelt belső memóriakapacitással rendelkező új Kommunikátor nagy előrelépést jelent elődjéhez képest. Az új Kommunikátor az első Nokia készülék, amely támogatja a JavaScripts internetböngészőt, a Macromedia flash animációk lejátszására alkalmas Flash Player-t, és a HSCSD hálózatokon a valós idejű videó- és hangfelvételek lejátszását lehetővé tevő RealOne Player-t. A vállalati felhasználók most első ízben élvezhetik a virtuális magánhálózat (Virtual Private Network; VPN) által biztosított fokozott biztonság kényelmét. A Nokia 9210i Kommunikátor szállítása Európában és Ázsiában 2002 második negyedévében kezdődik.

A Nokia 9210i Kommunikátor ezüstszínű első számbillentyűzettel rendelkezik. A HSCSD révén gyorsan és megbízhatóan letölthetjük a melléklettel érkező e-maileket. A nagysebességű adatátvitel emellett az új mobil RealOne Player segítségével a valós idejű internetes anyagok lejátszását is lehetővé teszi. Az adatkezelés sebességét a 40 MB teljes memóriakapacitás gyorsítja fel. A memóriát további memóriakártyák hozzáadásával bővíthetjük.

Az internetböngésző új funkciói, köztük a HTML 4.01 kompatibilitás, a JavaScript támogatása, és a kaszkádelrendezésű stíluslap egyszerűbbé teszi az internetszörfözést. A Macromedia Flash 5-öt támogató Flash Player, a számítógépes környezetben gyakran használt mozgókép-továbbító módszer révén a felhasználók mobiltermináljukon élvezhetik a filmek, rajzfilmek, és játékok nyújtotta gazdag élményt.

A Nokia 9210i Kommunikátor ideális megoldás az olyan vállalatok számára, melyek számára a mobilkommunikáció biztonságossága elsődleges követelmény. A Nokia IPSec VPN kliens segítségével a vállalati felhasználók biztonságos és megbízható kapcsolatot létesíthetnek a kommunikátoraik és a vállalati intranet között. Miután a mobilfelhasználó hitelesen bejelentkezett a vállalati VPN-re, a virtuális magánhálózat az internetes átvitel elejétől végéig kódolja és megóvja a változtatástól a kommunikátorra érkező, és az onnan kiinduló összes adatot. A Nokia VPN Kliens 2002 második negyedévétől kezdve kísérleti VPN rendszerek számára kiegészítő szoftverként lesz kapható.

A Nokia 9210i Kommunikátor biztonságosságát tovább fokozó egyéb fejlesztések között a memóriakártya-zárat is megtalálhatjuk, mely megakadályozza a memóriakártyához való jogosulatlan hozzáférést. A választható, készülékhez erősíthető Nokia GPS modul tartozék bemutatásával a Nokia első ízben kínálja a GPS helymeghatározó rendszert mobiltelefon-portfóliójából. A Nokia 9210i Kommunikátorhoz optimalizált Nokia GPS modul számos európai városban működő utcakeresőjével és útvonal-tanácsadójával kényelmesen meghatározhatjuk tartózkodási helyünket és megtalálhatjuk úti célunkat. A tartozékhoz a Nokia partnerei helyspecifikus szolgáltatásokban használható további alkalmazásokat fejleszthetnek, így a GPS helymeghatározás kínálta lehetőségek tovább bővülnek majd.

A Nokia 9210i Kommunikátor az alábbi funkciókat és alkalmazásokat tartalmazza:

cellás mobiltelefon (kihangosított, kézi, és fejhallgatós üzemmód)

asztali alkalmazás linkekkel és a háttérben képpel

sokoldalú üzenetküldési lehetőség, köztük SMS, fax és e-mail

számítógépes és WAP Internet

névjegy-adatbázis

határidőnapló

szövegszerkesztő, táblázat-lapok, fájlkezelő, és előadás-nézőke

számológép, óra, hangrögzítő, RealOne Player, Flash Player, képes alkalmazások (digitális fényképezőgép csatlakoztatható)

Nokia 9210i Kommunikátorhoz készült PC Suite. További alkalmazásokat az értékesítési csomagban található CD ROM adathordozón találhat, vagy a www.softvermarket.nokia.com oldalon vásárolhat meg.

mérete: 158 x 56 x 27 mm, 244 g

Beszélgetési idő: maximum 10 óra, készenléti idő: 230 óráig

EGSM 900/1800, HSCSD támogatása

színes kijelző 4096 színnel

processzor: 32 bites ARM alapú RISC CPU

operációs rendszer: Symbian OS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36