Alcatel – erősödő jelenlét térségünkben

Kollár Csaba, 2002. május 16. 21:48
Az Alcatel bejelentette, hogy sikeresen fejezte be a Nextra Next Generation Network (NGN) elnevezésű programját, ami a jövőben Csehországban, Németországban és Szlovákiában kerül bevezetésre.
E hálózat bevezetésével a Nextra lehet az első olyan Közép Európai cég, amelyik nemzetközi telekommunikációs szolgáltatásokat tud majd nyújtani csomag-alapú hálózaton. A hálózat alapját az Alcatel NGN megoldása jelenti, amely az Alcatel 5020 Softswitch VoIP alkalmazásából, média átjárókból, vég-vég típusú hálózati menedzsment megoldásból áll. E hálózat gondoskodik az IP-alapú szolgáltatásokról, valamint a klasszikus hangszolgáltatásokról, miközben megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak is. Az NGN hálózat telepítése és üzemeltetése többek között Prágában és Frankfurtban indulhat el, de a tervek szerint a közeljövőben más európai országokat és városokat is be kívánnak vonni a Nextra rendszerébe.

“Ez az első sikeres megvalósítása a Nextra hálózati megoldásának, melyben már harmadik generációs hálózati megoldásokat is felhasználtunk” – nyilatkozta Ludwig De Maeyer, az Alcatel hálózati szolgáltatásokért felelős elnöke. Beszédében kiemelte, hogy “ez a fejlett megoldás segíthet az operátoroknak abban, hogy minél hamarabb és minél eredményesebben válaszoljanak a piaci kihívásokra, megőrizzék flexibilitásukat, konvergáló szolgáltatásokat és megoldásokat kínáljanak ügyfeleik számára.”

A Nextra a Telenor internetes leányvállalata. Jelenleg Európa vezető IP-alapú szolgáltatás nyújtója. Norvégiában, Ausztirában, Csehországban, Szlovákiában, Svédországban, Magyarországon, Olaszországban, Oroszországban és Angliában van jelen szolgáltatásaival, fejlesztéseivel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55