Újabb Baan-bevezetés hazai erdőgazdaságoknál

Kovács Attila, 2002. július 8. 11:26
Nemrég került aláírásra Baan Erdőmester csomag bevezetéséről szóló szerződés a Datorg Team Kft. és a Somogyi Erdészeti és Faipari Rt. (SEFAG) között – tudtuk meg július 8-án. A rendszer implementációja a tervek szerint 7-8 hónap alatt befejeződik, ami azt jelenti, hogy az erdőgazdaság mind a kilenc erdészeténél, valamint a fűrészüzemben - egységes működésben - 2003 elején Baannal indul az összes folyamat. Ezt pedig három hónapon belül követi a Parkettagyár és a Dísznövénykert Kft. éles indulása.
A Datorg Team Kft. és a Mecseki Erdészeti Rt. által közösen kifejlesztett Erdőmester csomag a holland Baan integrált vállalatirányítási rendszer iparág-specifikus megoldása az erdőgazdaságok számára. Pécsett már másfél éve működik a Baan termékcsaládba szervesen illeszkedő termék, követve azt a filozófiát, hogy az egyes iparágakban megszerzett know-how beépüljön a termékbe. A Datorg Team így jelenleg Magyarországon az egyetlen komplett informatikai megoldást kínálja az erdőgazdaságok számára.

A SEFAG Rt-nél történő Baan-bevezetés alapja az Erdőmester csomag, amely arra a felismerésre épül, hogy a Baan standard szoftver csekély kiegészítéssel képes modellezni az erdőgazdaságok rendkívül komplex folyamatait.

Az implementáció Compaq ML570-es szerveren, MS SQL 2000 adatbázis-kezelő alkalmazásával történik. Július végén az erdőgazdaság kulcsfelhasználói maguk mutatják be a Baanban leképzett folyamatokat a társaság menedzsmentje előtt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38