Megjelent az új Nokia mobilinternetes fejlesztőeszköz

Kollár Csaba, 2002. augusztus 5. 20:31
A Nokia olyan új toolkitet mutatott be, amely a vég-vég típusú megoldásának a részét képezi, s melyet elsősorban az operátorok és a tartalomfejlesztők használnak majd fel arra, hogy segítségével MMS-szolgáltatásokat fejlesszenek.
A Nokia közleményében az MMS-sel és a most bemutatott toolkittel kapcsolatban így fogalmaz: "Az MMS úgy az üzleti, mint a magánfogyasztók számára a kommunikáció új dimenzióját nyitja meg azzal, hogy egyesíti magában a szöveget, a képet, a grafikát és a hangot. Számunkra fontos, hogy MMS-kompatibilis modelljeinkkel elősegítsük az újfajta kommunikációt a személyek között."

A Nokia új Mobile Internet Toolkitje PC-alapon segíti az MMS-szolgáltatások és alkalmazások tesztjét és szimulációját, így a fejlesztők nagyon könnyen ellenőrizhetik MMS-üzeneteiket.

Az új toolkit további előnye, hogy automatikusan generálhatunk vele SMIL (Synchronized Multimedia Internet Language) fájlokat. Egy SMIL fájl az MMS-üzenet részét képezi. Ez tartalmazza a multimédiás tartalom megjelenítésével kapcsolatos információkat.

A Toolkit a Nokia Mobile Browser 3.0.1 szimulátorával együtt tölthető le, így lehetőségünk van a WAP 2.0, a Extensible Hypertext Markup Language (xHTML) és a Cascading Style Sheets (CSS) nyelvek/technológiák megismerésére, tesztelésére is.

A Forum Nokia elnöke, Jouko Hayrynen a toolkitről így nyilatkozott: "A multimédiás tartalom és a vezeték nélküli eszközök egyesítése a Nokia egyik kiemelt stratégiai feladata. A Mobile Internet Toolkit 3.1-gyel gyorsan meg lehet jelenni új MMS-alkalmazásokkal a piacon, és elősegítheti a jelenlegi SMS-alapú szolgáltatások multimédiássá tételét."

Az Ovum Research kutatói szerint 2004-ben az MMS-alapú szolgáltatások bevétele már túllépheti a 14 milliárd dollárt. Ezért (is) fontos a fejlesztők és a gyártók számára minél több olyan eszköz, mellyel meggyorsíthatják az MMS-kompatibilis alkalmazások és szolgáltatások elterjedését.

A toolkit letölthető: www.Forum.Nokia.com/tools

Kulcsszavak: MMS +fohir Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38