DoCoMo, HP: közös 3G platform

Kollár Csaba, 2002. szeptember 20. 09:41
A NTT DoCoMo és a Hewlett Packard bejelentette, hogy közösen fejlesztett ki egy multimédiás szállítóhálózatot a 3G tartalmi szolgáltatások számára.
A DoCoMo véleménye szerint a Mobile Streaming Media Content Delivery Network (MSM-CDN -folyamatos mobil médiatartalmat szállító hálózat) a jövőben képes hatékony megoldást szolgáltatni a manapság még problémásnak tartott, a tömegek számára nyújtott folyamatos médiatartalom akadozására. Az MSM-CDN platform lehetővé teszi, hogy nagyon jó minőségű video-, audio-, valamint internetes tartalmat sugározzanak a harmadik generációs mobiltelefonok tulajdonosainak.

Az MSM-CDN egyesíti magában a dinamikus forgalommenedzselési technológiát, amelyik kiválasztja a legjobb szállítási útvonalat a mobiltartalom számára, valamint biztosítja azt, hogy a forgalom eloszlása a különböző utakon közel azonos mértékű legyen. A DoCoMo szerint a szállító/továbbító szerverek ezzel az új technológiával több millió emberhez is eljuttathatják a folyamatos médiatartalmat.

Az MSM-CDN fejlesztésének alapját az NTT DoCoMo és a Hewlett Packard már 2000-ben lerakta. Együttműködésük fő irányának a harmadik generációs mobil technológiát jelölték meg.

Kulcsszavak: HP NTT DoCoMo +fohir MMS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55