Kaspersky Anti-Hacker

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 26. 17:57
A Kaspersky Labs bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja a Kaspersky Anti-Hacker elnevezésű személyi tűzfalprogramot.
A Kaspersky Anti-Hacker egy könnyen használható védelmi eszköz a hackertámadások veszélyeinek csökkentésére, biztosítva ezáltal a Windows-felhasználók személyi számítógépeinek maximális védelmét.

A beállítások segítségével a számítógépen történő hálózati események felügyelhetők (a szoftver nyomon követi az alkalmazások tevékenységeit, ellenőrzi az internetelérést és megszűri a bejövő és kimenő adatcsomagokat). Így a Kaspersky Anti-Hacker lehetőséget biztosít bizalmas adataink védelmére.

A javított béta-változatban, a beállítási lehetőségek között már megtalálhatjuk az úgynevezett "öntanuló funkció"-t is. Szintén további lehetőség, hogy az Anti-Hacker képes az alkalmazások adatforgalmának szűrésére is, különböző speciális engedélyező-tiltó szűrő szabályok segítségével.

Minden alkalmazáshoz tetszőleges számú szabály rendelhető, és ha a program hálózati forgalmat észlel, az megakadályozható. A felhasználó figyelmeztetést kap a nem kívánt eseményekről és megakadályozhatja azokat.

Szabályoknak kétféle tulajdonságát adhatjuk meg:

- Típus szerint (e-mail, üzenettovábbító rendszer, böngésző, konferencia program stb.).

- Az egyes alkalmazások által használt protokollokra, IP címekre és a forgalom irányára vonatkozó engedélyek szerint.

Ez lehet engedélyező (ALLOW), ami biztosítja, hogy az adott elérés ne szakadjon meg; másrészt lehet tiltó (BLOCK), amely megtiltja, hogy egy kívülről indított kapcsolaton jogosulatlanul érhessenek el információkat a gépünkről.

Az ismerkedéshez a Kaspersky Labs hozzáférhetővé tette a program béta-változatát kipróbálás céljára, amely az alábbi webhelyről tölthető le: http://www.kaspersky.com/beta.html A mindenkori legfrissebb tesztverzió a 2F honlapján is megtalálható: http://www.2f.hu/(letoltes)/letoltes/avptrial.html#anti A Kaspersky cég a legaktívabb béta-tesztelőket értékes díjakkal jutalmazza. A program ára egyenlőre nem ismeretes. Az Anti-Hacker program - végleges elkészülte után - a 2F 2000 Kft.-nél is megvásárolható lesz, a többi Kaspersky-termék mellett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59