Egyesült Államok - internet csak gyermekeknek

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 18. 07:24
Az amerikai kongresszus pénteken jóváhagyta azt a szabályozást, amelynek értelmében az interneten olyan belső hálót hoznak létre, amely gyermekeknek szól, és mentes mindazoktól az oldalaktól, amelyek megtekintését gyermekeknek nem javasolják.
A kids.us kiterjesztésű belső háló egy év alatt épül ki teljesen, és rendszeresen ellenőrzik majd, hogy tartalma megfelelő legyen a 13 évesnél fiatalabbak számára. Biztosítani kell a rendelkezés szerint azt, hogy a használók a gyermekinterneten keresztül ne férjenek hozzá olyan oldalakhoz, amelyek semmilyen komoly irodalmi, művészi, politikai vagy tudományos értékkel nem rendelkeznek a kiskorúak számára. Csak korlátozott mértékben kapcsolódhatnak be a kids.us használói az internetes csevegésekbe és az üzenőszolgálatokba is.

A szabályozást a képviselőház és a szenátus is egyhangúlag jóváhagyta. Voltak azonban bírálói is, akik a legnagyobb problémának azt tartják, hogy a 13 évre kiterjedő életkori sáv túl széles, és kétséges, hogy a hálózat meg tud-e felelni egyszerre a kisebbek és a nagyobbak igényeinek. Többen nem tartják szerencsésnek azt sem, hogy a gyermekinternetet kezelő bizottság több millió gyermek érdeklődéséről hoz majd döntést lényegében a szülők helyett.

Kulcsszavak: szabályozás jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14