Nagy-Britannia – Egy milliárd font az ADSL bevezetésére

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 20. 08:22
Egy milliárd fontot biztosít a következő négy évben a brit kormány a szélessávú internetcsatlakozás kiépítésére a közszolgáltatási intézmények körében.
Tony Blair brit kormányfő egy keddi londoni internetes konferencián bejelentette, kormánya tervbe vette, hogy 2006-ra bevezessék a digitális aszimmetrikus vonalat (ADSL) valamennyi állami alap-és középiskolában, az egyetemeken, a közkórházakban és az orvosi rendelőkben. A munkáspárti kormány egy korábbi programja keretében mára megvalósult, hogy az általános és középiskolák majd száz százaléka, valamennyi egyetem bír internetes kapcsolattal analóg telefonvonalas hozzáférés révén.

A szélessávú csatlakozás elterjedésében azonban Nagy-Britannia nagy lemaradásban van európai uniós szövetségeseitől. Egy minapi közzétett tanulmány szerint a brit háztartások 37 százalékában van internetes hozzáférés, és a felnőtt lakosság 51 százaléka - otthon és munkahelyén - használja a világhálót, ám az összes internetes hozzáférés hét százaléka valósul meg az ADSL technológia segítségével. Az EU más tagországaiban ennél jóval magasabb ez az arány: Franciaországban 11, Spanyolországban 17, Svédországban 29 százalék.

Távközlési elemzők emiatt túl ambiciózusnak tartják a brit kormány azon tervét, hogy 2005-2006-ra Nagy-Britannia "szélessávú társadalom" legyen. Az internet-előfizetőket leginkább a magas költségek miatt és a szolgáltatás előnyeinek alapos ismerete hiányában nem igazán érdekli az új technológia, egynegyedük tervezi csupán, hogy valamikor a jövőben áttér az ADSL szolgáltatásra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36