A Vodafone a PC piacon

Kollár Csaba, 2002. november 26. 16:46
A Vodafone hét, vezető számítógépgyártó vállalattal megállapodott abban, hogy azok a mobilcég vezeték nélküli szoftverét installálják a mobil számítógépes alkalmazások számára.
A keretszerződés értelmében a nagy nemzetközi gyártók - beleértve a Dell-t, a Toshiba-t, a HP-t, a Fujitsu-Siemenst és a Psion Teklogix-ot - a jövőben olyan eszközöket hoznak forgalomba, amelyekben már megtalálható lesz a Vodafone vezeték nélküli kapcsolat-szoftvere. Ez a fajta stratégia már korábban eredményes volt a vezeték nélküli LAN szolgáltatások (min a Wayport, vagy a SkyNetGlobal) esetében.

Az új kezdeményezés a "Connected by Vodafone" szlogennel jelenik meg a marketingkommunikációs kampányokban. Elemzők szerint a Vodafone elképzelése azért számíthat komoly sikerre, mivel korábban a felhasználók többségének gondot okozott a vezeték nélküli kapcsolat szoftverek telepítése.

E hónap elején a mobilszolgáltató bemutatta a Vodafone Remote Access-t, egy vég-vég típusú megoldását, mely GPRS-en keresztül biztosít vezeték nélküli kapcsolatot a vállalati hálózatokhoz. A Remote Access egyébként az egyike azon alkalmazásoknak, melyet a jövőben a laptopokra, a PDA-kra, a Tábla PC-kre telepítenek majd - legalábbis a Vodafone tervei szerint.

Kulcsszavak: wireless Vodafone hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55