A rendőrség nem tiltotta be a NemNemSoha.hu internetes honlapot

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 28. 09:43
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya a NemNemSoha.hu internetes honlappal összefüggésben nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen közösség elleni izgatás alapos gyanúja miatt, ám a weblap tartalmi korlátozásáról semmiféle intézkedést nem hozott.
Erről Bácskai Tünde hadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatta szerdán az MTI-t. Az írott sajtóban az elmúlt napokban közölt hírek arról szóltak, hogy a honlapot egy uszító, rasszista hangvételű írás miatt a rendőrség bezáratta. A sajtóreferens hozzátette, hogy az ügy Pest megyében lakossági bejelentés alapján indult, miután valaki kifogásolta és törvénysértőnek találta a honlap tartalmát.

A feljelentés több ügyészi szervezetet is bejárva végül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kötött ki, mivel a honlap megjelenését biztosító internetes szolgáltató cég szolnoki telephellyel rendelkezik. Bácskai Tünde jelezte: a mostani nyomozásnak előzményei vannak, ugyanis idén nyáron egyszer már folyt rendőrségi vizsgálat a szóban forgó honlap tartalmával kapcsolatban. Hozzátette: akkor az internetre olyan zenei anyag került fel, amelynek törvénysértő jellegét 1999-ben bírósági határozat mondta ki. A Nemzetbiztonsági Hivatal jelzésére indult eljárás azzal végződött, hogy a rendőrség felhívta a figyelmet erre a körülményre, mire maguk a honlapszerkesztők törölték a kifogásolt tartalmat. Közölte: a mostani vizsgálat során egyelőre azokat a személyeket hallgatják meg, akik korábban érintettek voltak.

A NemNemSoha internetes oldalon olvasható szerkesztői tájékoztató is azt erősíti meg, hogy a "sajtóban megjelent félretájékoztatással ellentétben az oldalak nem lettek letiltva". Mint közlik, a portál november 13-a óta saját hatáskörben szünetel új arculata elkészítéséig.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55