Három új ThinkPad modell

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 5. 16:42
2003 március 12-én az IBM hivatalosan is bejelenti a zászlóshajójának számító ThinkPad T sorozat notebookok teljes átalakulását. Az új ThinkPad T40, X31 és R40 egyes modelljei az Intel mobiltechnológiához kifejlesztett Centrino processzorait tartalmazzák.
A három új notebook több IBM ThinkVantage technológiai megoldást tartalmaz, melyek növelik a biztonságot, könnyen használható vezeték nélküli technológiát tesznek lehetővé, és egyszerűsítik a PC menedzsmentjét az IT-szervezetek számára.

Az új ThinkPad T40 az elődjénél 33%-kal kisebb, 2,4 kg - majdnem 250 grammal kevesebbet nyom -, és mindössze 25 mm vékony. A T40 a leggyorsabb vezeték nélküli csatlakozást biztosítja felhasználójának. Az IBM beágyazott biztonsági alrendszerét is tartalmazó modellek az iparágban ma létező legbiztonságosabb vezeték nélküli kommunikációt garantálják.

Ugyancsak újdonság az IBM ultrahordozható X sorozatának legújabb tagja, az X31, mely kb. 25 mm vékony és mindössze 1,6 kg. Akkumulátora 5 órás élettartammal büszkélkedhet. Az X31-hez kapható második akkumulátorral együtt akár 9 órán keresztül is használhatóvá teszi a notebookot.

Az X31 bővítését az X3 UltraBase tálca teszi lehetővé, amely többek között merevlemez, ill. második akkumulátor csatlakozását is biztosítja. Az X3 Ultrabase-zel felszerelt X31 is mindössze 2,4 kg.

A ThinkPad R40 akár 8 órás akkumulátor élettartamot biztosít az Intel Centrino processzora révén. Az R sorozat 14,1" vagy 15" kijelzővel, Pentium 4-M, Pentium-M vagy Celeron processzorral is kapható.

A ThinkPad T40 UltraBay Slim bővítőegységet tartalmaz, amely 9,5 mm optikai meghajtók befogadására képes - ez a hagyományosnál 3,2 mm-rel keskenyebb. Az új hőelvezető technológia még hatékonyabban vezeti el a hőt a processzortól, amely lehetővé tette, hogy az új vékony notebook ne váljon meg a megszokott funkcióktól. A T40 így továbbra is CD-íróval vagy DVD-vel ellátott meghajtókkal érkezik. A T40 továbbá tartalmazza az IBM HDD Shock Absorbert, amely megvédi a memóriát és megelőzi az olyan adatvesztést, amely a notebook működés közbeni ütődésekor léphet fel.

Minden vezeték nélküli kommunikációra képes ThinkPad T40, X31 és R40 rendelkezik az IBM beágyazott biztonsági alrendszerével, az IBM egyik ThinkVantage technológiájával, mely hardveres és szoftveres védelmet nyújt vezetékes vagy vezeték nélküli kommunikáció esetén egyaránt.

A ThinkPad T40, X31 and R40 minden modelljén megtalálható az IBM Access Connections Version 2.5 alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a notebook automatikusan észlelje a vezetékes vagy vezeték nélküli LAN-csatlakozást, és a prioritás vagy a sebesség alapján kapcsoljon át közöttük. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók zökkenőmentesen léphetnek át a vezetékes irodai csatlakozásból a vezeték nélküli LAN campus csatlakozásba, a hálózati beállítások manuális változtatása nélkül.

Az IBM ThinkPad T40, X31 és R40 gépeken megtalálható az új "Access IBM" gomb, egyfajta "IBM-támogatási portál", amelyen keresztül elérhető a gépbe beépített erőforrások, diagnosztikai eszközök és automatizált megoldások gazdag választéka, valamint a frissítésekre és on-line szolgáltatásokra mutató linkek is. Az Access IBM az új Think noteszgépen és asztali személyi számítógépen a RapidRestore PC funkcióval együtt található meg. Ez utóbbi egyetlen gombnyomással végrehajtható katasztrófa-helyreállítást tesz lehetővé, továbbá szoftverhiba esetén a korábban elmentett adatok, beállítások és alkalmazások helyreállítására is képes. Az Access IBM és a RapidRestore PC egyaránt hozzájárul az állásidő lerövidítéséhez, a hatékonyság maximálisra növeléséhez, és nem utolsó sorban a magas támogatási költségek csökkentéséhez.

Kulcsszavak: IBM notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52