HP Technológiai Akadémia az IT-konszolidáció jegyében

Kovács Attila, 2003. március 11. 18:06
Március 11-én a negyedév során másodszor tartott Technológiai Akadémia nevű előadássorozatot a HP Magyarország. A mintegy 80 résztvevővel a Hotel Hyattben megtartott rendezvényen az IT-konszolidáció trendjeit, módszereit, eszközeit és megoldásait járták körül az előadók. Az elhangzott kilenc előadásból hetet a HP szakemberei, kettőt pedig külső cégek képviselői tartottak.
Török Péter (Meta Group Stratis) "IT-konszolidáció - infrastruktúra-egységesítés trendjei" című nyitóelőadásában egyebek között a világra vonatkozó néhány trendet ismertetett. Ilyenek:

-- 2005-ig az IT-beruházási döntéseket TCO- és "IT-számviteli" alapon fogják meghozni;

-- 2004-re az IT szervezetek 75%-ánál az infrastruktúra egységesítése az infrastruktúra-fejlesztési folyamat "kötelező" eleme lesz;

-- az infrastruktúra-egységesítésnek nemcsak a szerverek számának a csökkentését jelenti, továbbá az egységesítés gazdasági hajtóereje a költségcsökkentés;

-- az infrastruktúra-egységesítés soha sem szervezeti feladat, mindig projektként kezelendő.

Haraszti Attila (HP) két előadást is tartott, beszélt az IT-konszolidáció módszertanáról és a konszolidálás növekvő fontosságú információ-biztonsági kérdéseiről.

A további előadások konkrét eszközökhöz, megoldásokhoz kapcsolódtak, többek között szó volt a konszolidáció új eszközeiről Intel platformon, a 64-bite HP szerverkonszolidációról, NonStop platformon alapuló új távközlési megoldások nemzetközi példáiról, proaktív szolgáltatásokról, valamint a változó környezetben megvalósított rendszermenedzsmentről.

Kulcsszavak: +céginfo HPQ-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36