Kisképernyős filmek mobiltelefonra

Tóth Kristóf, 2003. március 19. 23:34
Bár hollywoodi mozikra egyelőre nem kell számítani a mobiltelefonokon, az új multimédiás készülékek lehetővé teszik a videók lejátszását, komoly lehetőséget kínálva ezzel a "mobil videófilmek" piacát célzó társaságok számára.
A BigDigit a napokban megrendezett CTIA Wireless 2003 kiállításon megtartotta "A világ legkisebb filmfesztiválját", amelyen a mobiltelefonokon való megjelenítésre szánt filmeké volt a főszerep. "Ez egy új médium, mi pedig szeretnénk megvizsgálni, milyen szabályok fogják meghatározni a szegmenst, illetve milyen tartalmak fognak megjelenni a területen" - mondta Beau Buck, a BigDigit vezérigazgatója. "Azt szeretnénk megtudni, milyen tartalmakkal lehetne a legjobban elősegíteni a mobiltelefonok eladásainak növekedését."

Az egyre gyorsabb mobil internet-hozzáférést nyújtó mobiltelefonok megjelenésével lehetővé vált a videók mobilokra való sugárzásának lehetősége. A kérdés csak az, hogy a felhasználókat valóban érdeklik-e a kisméretű kijelzőkön megjeleníthető videók.

A BigDigit azt reméli, a mostani "filmfesztivál" érdeklődést kelt a felhasználókban, illetve társaságokban a mobilfilmezés iránt. A társaság a rendezvényen mintegy 100 videót jelenített meg különféle témákban, és bár az átlagosan 2,5 perces megoldások valójában nem nevezhetők igazi filmeknek, egyik-másik produkció ígéretesre sikeredett.

- Olyan ez, mint elmesélni egy történetet. Számos dolgot kell viszonylag rövid formába tömörítened, ezért kreatívnak kell lenned. Mint annak idején a néma filmek esetében, ez egy teljesen új élményre való felkészítés - mondta Bonnie Palef mozifilm rendező.

Kulcsszavak: +fohir film mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50