Terminátor 2 DVD-Videó lemezen HDTV-re

Tóth Kristóf, 2003. május 2. 09:30
Az Artisan Entertainment a szoftveróriás Microsofttal közösen jelentette be az első olyan DVD-Videó lemezt, amely kifejezetten a digitális HDTV készülékkel, illetve nagyfelbontású PC monitorral rendelkező felhasználók számára készül.

A "T2: Extreme DVD" elnevezésű lemezt, pontosabban kollekciót az Artisan Entertainment filmstúdió adja ki a Microsoft segédletével. A kétlemezes csomag egyik DVD lemeze tartalmazza az óriási sikert aratott, 1991-es készítésű sci-fi akciófilm eredeti DVD változatát, a második lemezen pedig egy tovább javított minőségű, HDTV tulajdonosoknak szánt változat található. A javított minőségű változatot megfelelő házimozi rendszerrel, illetve DVD-ROM meghajtóval ellátott PC-n tudják lejátszani a felhasználók.

"Számos olyan rendszer van a felhasználók tulajdonában, amely alkalmas lenne a HDTV minőségű videók lejátszására, de ezidáig nem volt olyan előre rögzített műsor, amellyel ki tudták volna használni ezen eszközök képességeit" - mondta Randy Wells, az Artisan Home Entertainment igazgatója. "Amikor egy nagyszerű filmet javított minőségű DVD-n nézel, olyan dolgokat is észreveszel, amelyek korábban nem tűntek fel."

Bár az elektronikai gyártók már évek óta kínálják a szuperéles képet ígérő, különféle HDTV eszközöket, a hollywoodi filmstúdiók bizonyos anyagi, illetve technikai okokból kifolyólag nem kínáltak tartalmat a készülékekre. A jeget egyes televízió csatornák törték meg, amelyek bizonyos kiemelt műsorokat HDTV minőségben is sugározni kezdtek.

Mint Erin Cullen, a Windows Digital Media részlegének termékmenedzsere elmondta, a Windows Media 9 technológia tette lehetővé, hogy az új lemezre azonos méret mellett sokkal jobb minőségben kerülhessen fel a film. Az alkalmazott technológia miatt a lemez lejátszására, illetve a videó dekódolására csak PC alkalmas, de a vezető szerint egyre több olyan számítógép található piacon, amely alkalmas a feladatra. Ezen PC-k ráadásul már jóval 1000 dollár alatti áron beszerezhetők.

Wells elismerte, hogy az új lemez egyelőre csak a felhasználók egy viszonylag kis táborát célozza, de elmondása szerint egy rendkívül gyorsan növekvő szegmensről van szó.

A június 3-án megjelenő csomag a HDTV minőségű videó mellett számos extrát is tartalmaz majd. A duplalemezes összeállítás ára az Egyesült Államokban 29,98 dollár lesz. Schwarzenegger új filmje, a Terminátor harmadik része hozzávetőleg egy hónappal később debütál.
Kulcsszavak: DVD multimédia HDTV

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38