Hordozható SoundBlaster audiorendszerek

Tóth Kristóf, 2003. május 8. 07:00
A hordozható számítógépek alaplapjaira integrált hangrendszerek minőségével elégedetlen, vájt fülű felhasználók számára készült az elsősorban különböző hangkártyáiról ismert Creative Labs legfrissebb újdonsága, mely audioeszköz a megszokottól eltérően nem PCI interfészen, hanem USB porton keresztül csatlakoztatható a PC-khez.
A gyártó munkatársai által a napokban bejelentett, elsősorban notebookokhoz szánt SoundBlaster MP3+ még ebben a hónapban világszerte kapható lesz, ezenkívül pedig júliusban várható a hasonló adottságokkal rendelkező, és egy extra fejhallgatóval felvértezett SoundBlaster Go megjelenése. Utóbbi modell ára körülbelül 80 dollár lesz.

A Creative Labs képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az új notebook-hangrendszer előnye elsősorban abban rejlik, hogy használatba vételükhöz nem kell szétszerelni a hordozható számítógépeket, hiszen elegendő őket a számítógép USB portjára csatlakoztatni. A gyártó egyébként elismeri, hogy a SoundBlaster MP3+, illetve a SoundBlaster Go többe kerül, mint a notebook-alaplapok részét képező hangrendszerek, azonban a cég újdonságai azoknál jelentősen jobb hangminőséget és szélesebb szolgáltatási kört biztosítanak. A Creative Labs munkatársai egyébként hangsúlyozták, hogy bár a két notebook-hangrendszer nevében olyan szavak találhatók, mint például az MP3+ vagy a Go, szó sincs arról, hogy ezen két eszköz utazás közben önállóan, tehát notebook nélkül használva is funkcionálni tudna, akár hordozható digitális audiolejátszóként.

A SoundBlaster MP3+ és a SoundBlaster Go üzembe helyezése a gyártó szerint lényegében pillanatok alatt elvégezhető, hiszen csak keresni kell egy szabad USB 1.1 vagy USB 2.0 portot, rácsatlakoztatni a külső perifériát, végül pedig feltelepíteni a rendszerre a működéséhez szükséges néhány szoftvert. A SoundBlaster Go-hoz mellékelt fejhallgatókat a Creative Labs mérnökei kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy a notebookot használók utazásaik közben még a legzajosabb környezetekben is a lehető legtökéletesebb hangélményben részesülhessenek. Danny Sanchez, a Creative Labs termékmenedzsere elmondta, hogy amennyiben a mellékelt kiváló minőségű fejhallgatót önmagában árusítanák, az közel 70 dollárba kerülne, tehát ezek alapján a SoundBlaster Go mindenképp jó vételnek számít.
Kulcsszavak: notebook Creative USB

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38