Új hálózati és információs biztonsági ajánlások az EU-tól

Kiss Ádám Zoltán, 2003. június 12. 12:00
[smallimage 1 left] Az EU felkérte a Network and Information Security (NIS) Focus Group csoportot egy új biztonsági ajánlás csomag kialakítására, melyet június 13-án terjesztenek a bizottság elé.
A NIS-t két szabványügyi szervezet, a CEN (European Committee for Standardisation) és az ETSI (European Telecommunications Standards Institute) hozta létre, egy egységes európai biztonságtechnikai taktika kidolgozására. Erkki Liikanen, a terület felelőse az Európai Bizottságban támogatásáról biztosította a NIS működését, és létfontosságúnak nevezte a biztonságos infrastruktúra megteremtését az információtechnológia által nyújtott lehetőségek kiaknázásához. A NIS elsődleges célja a munka megkezdésénél a már érvényben levő biztonsági előírások értékelése volt, az esetleges kiskapuk megkeresése és megoldási javaslatok beterjesztése. A 13-án Brüsszelben megtartandó nyílt találkozón a NIS beszámol eredményeiről, és beterjeszti a kidolgozott ajánlásokat, majd egy vitafolyamat után várhatóan előáll a végleges változat első komoly tervezetével.
Kulcsszavak: EU security

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36