Mivel foglalkoznak ma a 3dfx egykori vezetői?

Tóth Kristóf, 2003. június 15. 22:29
Bár az Nvidia által a közelmúltban felvásárolt 3dfx cég mára már nagyrészt feledésbe merült, érdemes megnézni, hogy az egykor oly sikeres vállalat vezető beosztású munkatársai jelenleg mivel foglalkoznak.
Kezdjük talán Gary Tarollival, a 3dfx egyik alapító tagjával, aki jelen pillanatban a világ legnagyobb grafikus chip fejlesztőcégénél, az Nvidiánál dolgozik, és mi mást csinálna, mint grafikus processzorokat fejleszt. Azt sajnos nem lehet tudni, hogy Tarolli az Nvidia pontosan melyik éppen futó projektjén dolgozik, ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy emberünk igen hasznos munkát végez a Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű vállalat számára.

A 3dfx másik alapítója, Ross Smith jelenleg a Quantum3D-nél tevékenykedik, még pedig a cég marketing és üzletfejlesztési részlegének alelnökeként. Smith egyébként azzal a Gordon Campbellel alapította meg a Quantum3D-t, aki egykor ugyancsak a 3dfx alapítói, később pedig vezető beosztású munkatársai közé tartozott. Campbell most a Quantum3D igazgatótanácsának elnöke.

Scott Sellers, ugyancsak egykori 3dfx alapító tag minden jel szerint visszavonult, ugyanis az utóbbi időkben lényegében semmit sem lehetett hallani felőle. Nem úgy George T. Haberről, a 3dfx egyik régi vezetőjéről, aki jelenleg többek közt a GigaPixel Corporation elnök-vezérigazgatója, valamint a Zoran, BOPS és Aristo Technologies nevezetű cégek igazgatótanácsának tagja.

Az egykor a 3dfx marketingrészlegének alelnökeként tevékenykedő Stephen Lapinski most az Advanced Micro Devices-nél (AMD) dolgozik, még pedig a memóriagyártó részleg egyik alelnökeként. Lapinski felel az AMD vezeték nélküli eszközökbe szánt, illetve beágyazott memóriáival kapcsolatos stratégiai kapcsolataiért, üzletfejlesztéséért, valamint marketing tevékenységeiért. Alex Leupp, a 3dfx volt elnök-vezérigazgatója most a különböző médiaprocesszorokat fejlesztő Atsana Semiconductornál van hasonló pozícióban, végül pedig említésre méltó, hogy a 3dfx hardverrészlegének egykori elnöke, a különböző Voodoo termékekért felelős Phil Carmack jelenleg az Nvidia üzletfejlesztési részlegének az alelnöke.

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59