Új kamerás telefon videofelvevővel

forrás Prim Online, 2003. június 17. 12:37
[smallimage 1 left] A Nokia a 6600-as készülék bemutatásával újabb eszközzel bővítette képkezelő (imaging) telefonjainak sorát.
A Nokia 6600 a tervek szerint 2003 utolsó negyedévében lesz kapható az európai, afrikai és távol-keleti piacon.

A mobil képkezelés legfrissebb funkcióit kínáló Nokia 6600-t a videofelvételek rögzítéséhez beépített VGA kamerával, valamint kétszeres digitális zoommal rendelkező fényképezőgéppel szerelték fel, emellett a nagyméretű, 65 536 színt megjelenítő kijelzőjén továbbfejlesztett grafikus felhasználói felületet biztosít. A felhasználók a szöveg, a hang és a kép előre meghatározott sorrendben történő megjelenítésére képes szinkronizált multimédiás integrációs nyelv (Synchronized Multimedia Integration Language, SMIL) technológia révén több képet tartalmazó multimédiás üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak. A Nokia 6600 hanggal kísért videofelvételek rögzítésére, küldésére és fogadására is alkalmas, emellett RealVideo és 3GPP formátumban egyaránt képes a video streaming tartalmak fogadására. A médiagaléria alkalmazás megkönnyíti a multimédiás tartalmak elérését és rendezését.

A megbízható adatkapcsolatra vágyó felhasználók számára a Nokia 6600 a helyi Bluetooth és infravörös kapcsolaton túl egyaránt biztosítja a HSCSD és a GPRS támogatását. A beépített TCP/IP technológia könnyebbé és egyúttal gyorsabbá teszi a fájlok letöltését. A vállalati felhasználók a vállalati e-mail és egyéb szervereket a vállalati felhasználók számára biztosított SSL és a mobil VPN (virtuális magánhálózat) kliens révén a nyilvános interneten is fokozott biztonság mellett érhetik el. A mobilszolgáltatások és információk gyors eléréséhez a továbbfejlesztett xHTML böngészőt csupán egy gombnyomással elindíthatjuk. A mobiltárca alkalmazás pedig egyszerűvé, megbízhatóvá és kényelmessé teszi az internetes vásárlást és a személyes, kódolt információk tárolását.

A felhasználók a Symbian 7.0s operációs rendszerrel kompatibilis, vagy a legfrissebb Java technológián, a MIDP 2.0-en alapuló alkalmazások hozzáadásával részt vehetnek mobilkörnyezetük formálásában. Az alkalmazások a telefon 6 MB-os belső memóriájában vagy az eladási csomagban található 32 MB-os MMC kártyán tárolhatók. Az új Nokia telefon a világ smarttelefonjaihoz készült vezető terminálszoftverén, a Series 60 platformon alapul.

A testre szabható felhasználói felületet többszólamú csengőhangok, és az igazi zenére hasonlító valódi dallamok (True Tones) egészítik ki. A Nokia 6600-hoz kapható választható tartozékok között megtalálhatjuk az egységesen Bluetooth technológiát alkalmazó új Nokia vezeték nélküli fülhallgatót, a Nokia vezeték nélküli autóskészletet, a Nokia képnézegetőt, és a Nokia digitális tollat.

Európában és Afrikában a Nokia 6600 két színben lesz kapható: világosszürkében és rózsaszínben. A 113 cm3 térfogatú telefon tömege 122 gramm, beszélgetési ideje eléri a négy órát, és akár 10 napig áll készenlétben.
Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40