Sony Ericsson Quickshare az MMS terjedéséért

forrás Prim Online, 2003. június 18. 23:00
[smallimage 1 left]A SonyEricsson kifejlesztette a QuickShare koncepciót, amellyel mobil eszközökkel nagyon egyszerűen, néhány gombnyomással készíthető és küldhető fotó.
A Juniper piackutató 2002 végén közzétett tanulmánya szerint az MMS mobilhálózatokon kínált új képküldő, szórakoztató és információs szolgáltatásokban világszinten több milliárd dolláros árbevételi potenciál van, de ennek realizálásához szükséges a szolgáltatók hálózati átjárhatósága az MMS üzenetek terén, valamint hogy, alacsonyabb árkategóriás készülékek is a felhasználók rendelkezésére álljanak.
A Sony Ericsson az MMS terjedését egyszerűen kezelhető készülékek biztosításával szeretné elősegíteni, ezért dolgozta ki a képek készítésének és küldésének korszakalkotóan egyszerű módját, a QuickShare technológiát. Ez röviden azt jelenti, hogy még a csekély műszaki érzékkel rendelkezők is mestereivé válhatnak a mobil képkezelésnek, mert egyszerűen kezelhetővé teszi ezt a funkciót. A QuickShare szolgáltatásra képes telefonokkal a felhasználók képeiket kényelmesen, gyorsan és a legszellemesebb módon oszthatják meg barátaikkal, családjukkal vagy kollégáikkal. A telefon bekapcsolása után mindössze két kattintással lehet fotót készíteni, és további néhány gombnyomással továbbküldeni másik telefonra, PC-re vagy egyéb eszközökre a képet.

A T610 az első QuickShare funkcióval ellátott készülék, amelyet 2003 márciusában mutatott be Magyarországon a Sony Ericsson, és a napokban kerül forgalomba. Egy PC-vel együtt használva a QuickShare rendkívül könnyűvé teszi a tartalmak elkészítését, tárolását és megosztását. A T610 felhasználói például a Windows Exploreren belül a „drag-and-drop" módszer használatával megfoghatják és „áthúzhatják" a képeket a telefon és a gép között. Ha a közelben tartózkodó más telefon-felhasználókkal szeretnének képeket megosztani, a QuickShare leegyszerűsíti a képek közvetlen Bluetooth vagy infravörös kapcsolat használatával való küldését és fogadását. A QuickShare egyszerűbbé teszi a képek átvitelét más Bluetooth-os eszközök, például digitális fényképezőgépek vagy fotóminőségű nyomtatók között is.

A menüben gyorshivatkozások teszik lehetővé a szolgáltatások és funkciók – mint például a letölthető játékok – elérését. A T610 a Java és a Mophun (C++) platformokat használja a letölthető játékokhoz, és lehetőséget nyújt arra is, hogy több felhasználó együtt játszhasson a Bluetooth vezeték nélküli technológia felhasználásával.


Egy évvel ezelőtt, 2002 áprilisában a Westel és az Ericsson szakemberei az MMS világpremierjeként útjára indították Magyarországon az MMS szolgáltatást, a Sony Ericsson pedig az első MMS küldésre alkalmas kamerás mobiltelefont mutatta be. Az érdeklődés világszerte nagy az MMS-ben rejlő lehetőségek iránt, a piacon folyamatosan nő a fotózásra is alkalmas készülékek száma. A Gartner piackutató cég adatai szerint míg Nyugat-Európában a képüzenet-küldések száma 2002-ben 115 000 volt, addig 2003-ban várhatóan el fogja érni az 1,1 milliót. Az előrejelzés szerint a következő években ugrásszerű növekedés várható, 2004-ben 3, 2005-ben 8, 2006-ben 12,5 fél millió képüzenet küldését jósolja a Gartner. Szakértők becslése szerint az MMS 2006-ban már 26,9 milliárd dollár bevételt fog jelenteni az európai mobilszolgáltatóknak, ami a mobilüzenet-küldésből származó szolgáltatói bevételek 66,3 százalékát teszi majd ki. Ez azt jelenti, hogy három éven belül négy mobiltelefonon küldött üzenetből legalább egy MMS lesz.

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

Egy neves szaklap másodszor díjazta a K&H innovációs tevékenységét

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 16:14

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36