Felvásárláson keresztül tört be a mobilpiacra az Nvidia

Kiss Ádám Zoltán, 2003. augusztus 4. 22:34
A grafikai megoldásairól ismert Nvidia ezúttal nem csak azáltal terjeszkedik, hogy felvásárolta 70 millió dollárért a MediaQ-t, hanem mert ezzel egyben egy új területre is belépett, a vezeték nélküli eszközök világába.
Az éppen jól menő nagy cégekre jellemző, hogy eredeti működési területüktől eltérő szektorokba kalandoznak, amikor az üzlet még fényesen megy, ám már sejteni lehet, hogy ez nem lesz mindig így. Ezzel tulajdonképpen előre próbálják finanszírozni a jövő profitkiesését. A grafikus chipjeiről híres Nvidia helyzete is hasonló lehet, a vállalat fényes közelmúltat tudhat maga mögött, ám a piac lassan telítődik. Az Nvidia ezért felvásárolta a MediaQ-t, mely saját nevén nem igen ismert, ám az általa gyártott kijelző- és elemélettartam-növelő chipek olyan cégek termékeiben lehetnek jelen közvetlen közelünkben, mint a Mitsubishi, a Siemens, a Palm, a Sharp, a Philips, a Dell vagy a Sony. A piaci érdekszféra szélesítését nyilatkozatában gyakorlatilag megerősítette Jen-Hsun Huang Nvidia vezérigazgató is, aki a mobilpiacra történő betörésről beszélt az üzlet kapcsán. A vállalat egyébként stabil anyagi helyzetét mutatja, hogy a 70 millió dolláros vételár többségét nem részvénycserével, hanem készpénzforgalommal oldották meg.
Kulcsszavak: NVIDIA +céginfo

Már Magyarországon is kapható a Huawei zászlóshajó-okostelefonja

Már elérhető hazánkban a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a HUAWEI Pura 70. A gyártó épp egy hete bővítette hazai termékportfólióját a HUAWEI WATCH GT 5 okosóra-modellekkel, és ezúttal az okostelefonok piacán erősíti jelenlétét a HUAWEI Pura 70 okostelefonnal. Az új sorozat a Huawei P széria mobilfotózás és dizájn terén szerzett tapasztalatait építi tovább: többek között az Ultra Lighting XMAGE kamerarendszernek köszönhetően lehetővé teszi a gyors és éles fényképek készítését is. 

2024. szeptember 28. 13:30

Revo Uninstaller Portable 2.5.0

Könnyen eltávolíthatjuk rendszerünkből a szükségtelen programokat, valamint azonosíthatjuk a nem kívánt futó alkalmazásokat. Lehetőségünk van rendszeroptimalizálásra, rendszertakarításra, nyomok eltávolítására stb.

2024. szeptember 28. 12:41

Exact Duplicate Finder 0.9.8

Az Exact Duplicate Finder egyszerű felülettel rendelkező, könnyen kezelhető duplikátum kereső alkalmazás. Pillanatok alatt megtalálja a merevlemezen többször is előforduló fájlokat.

2024. szeptember 28. 12:36

Mesterséges intelligenciával érkezik a Samsung Galaxy Tab S10 széria

A Samsung bemutatja a Galaxy Tab S10 Ultra és Galaxy Tab S10+ készülékeket, a vállalat első, kifejezetten mesterséges intelligencia használatára tervezett tabletjeit. A prémium kategóriás hardver 14,6 és 12,4 colos Dinamikus AMOLED 2X kijelzővel érkezik, amely a tabletekhez biztosított, intuitív S Pen toll ideális felületeként szolgál. A Galaxy Tab S10 Ultra megnövekedett teljesítménnyel, 18%-kal nagyobb központi (CPU), 28%-kal nagyobb grafikai (GPU), és 14%-kal nagyobb neurális (NPU) feldolgozóegységgel rendelkezik a Galaxy Tab S9 Ultra modellhez képest.

2024. szeptember 28. 11:43

„Új játékszabályokat akarunk!” – a Z generáció elvárásait kutatta a Bosch és a Richter

A Z generáció, vagyis az 1997 és 2012 között születettek számára ma már az innováció sokkal többet jelent a technológiai fejlődésnél. Milyen változásokat hozhat a fiatalok új szemlélete a gazdaságban, a felsőoktatásban, a munkahelyeken, a közlekedésben vagy a gyógyításban? 

2024. szeptember 28. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10